Was de bleekselderij, trek de draden er met een dunschiller af en snijd de stengels in stukjes van 1 cm. Blancheer ze in gezouten water, giet af en laat snel afkoelen. Dep droog en zet opzij.
Rooster de pijnboompitjes zonder olie.
Bak de paprika. Bestrooi met zout en peper en zet opzij.
Bak nu de uienringen, knoflook en kruiden en courgette op laag vuur tot de uien glazig worden.
Bak in dezelfde pan de aubergineblokjes in de olie en maak op smaak met zout en peper. Laat zachtjes bakken. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg dan de ui, courgette, paprika, olijven, pijnboompitten en rozijnen toe en laat nog 10 minuten sudderen. Bestrooi met de bruine suiker, schenk de azijn erover en verhit nog eens 5 minuten. Voeg op het laatst de bleekselderij, basilicum en kappertjes toe.
Serveer warm of laat nog een dag staan. Dan trekken de smaken er goed in.
De caponata gaat heel goed samen met zwaardvis.
Wildfond
Wildfond
Ingrediënten
Instructies
Groentecrème
Groentecrème
Ingrediënten
Instructies
Reepeper
Reepeper
Ingrediënten
Instructies
Gemberijs
Gemberijs
Ingrediënten
Instructies
Geitenkaasmousse met rode bietengelei
Geitenkaasmousse met rode bietengelei
Ingrediënten
Bietengelei
Geitenkaasmousse
Presentatie
Instructies
Bietengelei
Geitenkaas mousse
Presentatie
Tarte tatin makkelijk
Tarte tatin makkelijk
Ingrediënten
Instructies
Appel
Deeg
Karamel
Samenstellen
Crème Chiboust
Crème Chiboust
Ingrediënten
Instructies
Saint-Honoré
Saint-Honoré
Ingrediënten
Taartbodem
Soezen
Crème Chiboust
Karamel
Chocoladecrème
Instructies
Pate sucrée
Taartbodem
Soezen
Karamel
Chocoladecrème
Samenstellen taart
Rösti
Rösti
Ingrediënten
Instructies
Caponata
Sicilië
Caponata
Ingrediënten
Instructies