Chocoladeroomijs met gezouten en gekarameliseerde macadamianoten

Gang IJs
Keuken Hollands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 25 g pure chocolade 70% cacao
  • 55 g Room
  • 30 g druivensuiker
  • 50 g eidooier
  • 335 g Melk
  • 30 g Melkpoeder
  • 0,5 g Zout
  • 2 g Piment
  • 25 g Cacaopoeder
  • 60 g Suiker
  • 100 g Macadamianoten Gekaramelliseerd en gezouten

Instructies
 

  • Hak de chocolade fijn en doe deze samen met de slagroom in een vuurvaste kom en zet deze in ijskoud water.
  • Doe de druivensuiker met de eierdooier in een andere kom en klop het met een garde tot het fluffy en lichtgeel is.
  • Meng het melkpoeder met de suiker en het zout.
  • Voeg dit bij de melk, piment en cacaopoeder in een pan.
  • Roer het geheel met een garde goed door.
  • Zet de pan op het vuur en verwarm het op een laag pitje tot 85˚C.
  • Giet hierna een kwart van het verwarmde melkmengsel bij de losgeklopte eierdooier. Dit heet een “huwelijkje maken”.
  • Roer met een garde goed door en giet het mengsel vervolgens terug in de pan.
  • Zet het vuur hoger en blijf met de garde roeren tot het mengsel opnieuw de 85˚ bereikt heeft.
  • Giet het warme mengsel direct bij de gekoelde slagroom met cacao. Roer het opnieuw goed door.
  • Laat de compositie afkoelen tot kamertemperatuur of zet het in de koelkast totdat je het ijs gaat bereiden.
  • Hak de gekarmelliseerde macadamianoten grof en voeg toe aan het afgekoelde mengsel.
  • Doe het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot de gewenste consistentie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept