Olijven kaviaar

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 100 gram

Ingrediënten
  

  • 200 g groene olijven voor 100 gram sap
  • 2 dl Olijfolie
  • 1 g Agar agar

Instructies
 

  • Zet een kom olijfolie in de vriezer. Blancheer de olijven 3 keer. Spoel na iedere keer goed af met koud water. Pureer ze dan in de sapcentrifuge tot sap.
  • Doe dit sap in een pannetje, voeg de agar agar toe en breng tot het kookpunt, al roerende met een garde. Meng tot slot goed met de staafmixer en laat wat afkoelen, maar zorg ervoor dat de temperatuur boven de 40ºC blijft, anders gaat de vloeistof al stollen.
  • Zuig het olijvensap op met een spuit en druppel dan in de ijskoude olijfolie. Daar vormen ze druppels. Bewaar in de koeling tot gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept