Chocolate soufflé

Keuken Hollands
Porties 8 pax

Ingrediënten
  

  • 130 g Chocolade 70%
  • 2 el Cognac
  • 0,25 l Melk
  • 20 g Bloem
  • 30 g Boter
  • 20 g cacao
  • 4 pcs Eidooier
  • 6 pcs Eiwit
  • 100 g Suiker

Instructies
 

  • Beboter de ramequins en suiker de randen en bodem. Dit is belangrijk voor het lossen van de soufflé na het bakken.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Doe de bloem in een pannetje. Roer de melk en boter door de bloem en roer terwijl het langzaam aan de kook komt. Kook 2 minuten en voeg dan het cacaopoeder toe. Haal de pan van het vuur en roer goed door. Voeg één voor één de eidooiers toe, de gesmolten chocolade en de cognac. Dek af en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven op 190ºC. Sla de eiwitten stijf en meng er de suiker door. Voeg dan het chocolademengsel toe. Eerst een beetje om familie te maken, dan de rest er voorzichtig door spatelen, zodat de lucht er in blijft. Schenk het mengsel in de ramequins en zet ze 10 minuten in de oven voor een zachte soufflé en langer, 15 minuten, voor een doorbakken soufflé. Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept