KOOKCURSUS FRANSE STREEKGERECHTEN

Deze cursus wordt gegeven in Utrecht

ONTDEK DE SMAAK VAN DE FRANSE PROVINCIES IN DEZE FRANSE KOOKCURSUS

Het is misschien wel aan het toerisme te danken dat de Franse regionale keuken zo gecultiveerd is. Al in de jaren 60 van de vorige eeuw, verschenen er kookboeken waarin de typische Franse streekgerechten werden beschreven.

Deze kookcursus is ontwikkeld voor degenen die al een culinaire basis hebben, zoals beschreven in de cursus Franse Kooktechnieken.

Tijdens deze kookcursus trekken alle Franse provincies aan je voorbij en werk je met een keur aan ingrediënten die gelukkig ook in Nederland goed verkrijgbaar zijn. Na afloop ken je diverse soorten bereidingstechnieken zoals roken, roosteren, sauteren, glaceren, bakken, frituren, pocheren en sous vide garen. Deze worden toegepast om de beste gerechten te maken die de Franse keuken heeft voortgebracht.

Smaakt dit naar meer? Scroll naar beneden voor de details.

Informatie

Deze Franse kookcursus bestaat uit 6 lesavonden. De lessen zijn ook los te boeken. Scroll naar beneden voor lesdetails.

Schrijf je in en verzeker jezelf van een plekje, max 6 deelnemers.

Tijdstip

De les vindt plaats tussen 18.30 uur en 22.30 uur.

Kosten

Complete kookcursus (6 lessen): €540
Enkele les: €95

Alle lessen zijn inclusief drankjes en koffie.

Lokatie

Burgemeester Reigerstraat, Utrecht. Tegen het centrum aan, 20 min. lopen van CS en 5 min. met bus 8. Parkeren kan voor de deur.

Inschrijven

Individueel of per groep.

Wil je iemand verrassen met een cursus of workshop bij Cook Your Life? Reserveer dan een voucher via het contactformulier.

LES 1: Normandië, Bretagne en Picardië

Datum:  februari 2024

In deze eerste les maken we enkele gerechten uit het noorden en westen van Frankrijk, namelijk uit Normandië, Bretagne en Picardië. De Noord-Franse keuken staat bekend om haar vis en schaaldieren, cider en Calvados. Tijdens de les combineren we verschillende smaken en technieken uit deze streek, met oog voor detail en genieten we van onze kookkunsten.

LES 2: Bourgondië, Savois, Elzas en de Alpen

Datum:  maart 2024

In deze les bereiden we streekgerechten uit de Bourgondië, Savois, Elzas en de Alpen.
Bourgogne mag prat gaan op haar rijke keuken, zoals Coq au vin of Boeuf Bourguignon, maar kent ook heerlijke visgerechten. De Elzas staat bekend om haar choucroute; een traditioneel gerecht van zuurkool met garneringen waaronder worstjes, een groot stuk varkensvlees en een dik plak spek. En in de Franse Alpen ontkom je niet aan gerechten als Tartiflette of kaasfondue. Deze les omvat een selectie van gerechten uit deze streken waarbij we stil staan bij de technieken die hier worden toegepast.

LES 3: Worst en rillettes

Datum:  april 2024

Les 3 staat onder andere in het teken van worst en rillettes maken. In Franse kazen en wijnen zijn we aardig thuis. Maar hoe zit het met al die lekkere worsten en rillettes die Frankrijk te bieden heeft?
Uiteraard maken we tijdens deze les verschillende gerechten inclusief bijpassende groentegerechten.

LES 4: Baskenland en de Pyreneeën

Datum:  mei 2024

Les 4 staat in het teken van het Baskenland en de Pyreneeën. De keuken uit deze regio is bijzonder door de mix van Spaanse én Franse invloeden. De streek kent diverse typische stoofgerechten, zoals kip Basquaise of de ttoro, een rustieke Baskische vissoep

LES 5: Provence en de Langedoc

Datum:  juni 2024

In deze les reizen we af naar het zuid-oosten van Frankrijk; de Provence en de Langedoc. Zongerijpte groenten en fruit, dagverse vis, schaal -en schelpdieren en vers geplukte kruiden maken het leven in deze regio erg aangenaam. Een beetje zon in de winter, lekker.

LES 6: Franse wereldkeuken

Datum:  juli 2024

In deze laatste les kijken we naar de Franse wereldkeuken. De Franse keuken heeft andere culinaire culturen beïnvloed, maar andersom geldt dat natuurlijk ook. We gaan kijken hoe dat er in de Caraïben, Afrika, Azië en Amerika uitziet.