CURSUS FRANSE KOOKTECHNIEKEN

Laat je inspireren en verrijken

De veelzijdigheid aan technieken alsook de ingrediëntencombinaties, zorgen ervoor dat de Franse keuken ons blijft inspireren. Frankrijk ontwikkelde als een van de eerste landen in Europa een eigen culinair gezicht. Dat begon al in de 17e eeuw en is alleen maar verfijnder geworden door de eeuwen heen, waardoor het inmiddels een van Frankrijks succesvolste exportproducten is. In deze cursus krijg je een inkijkje in de rijkdom die deze bijzondere veelzijdige keuken te bieden heeft.

Informatie

Deze cursus bestaat uit vier lessen. Scroll naar beneden voor details. Schrijf je in en verzeker jezelf van een plekje.

Tijdstip

De lessen vinden plaats tussen ± 18.00 uur en 22.30 uur.

Kosten

€ 345 per persoon voor vier lessen, inclusief drankjes en koffie

Lokatie

Vlakbij de gezellige Burgemeester Reigerstraat in Utrecht in Podium Oost. Een kleine 20 minuten lopen vanaf het station en 10 minuten fietsen, de bus doet er 5 minuten over.

Inschrijven

Individueel of per groep.

Wil je iemand verassen met een cursus of workshop bij Cook Your Life? Reserveer dan een voucher via het contactformulier.

LES 1

Datum:  12 april 2024

Fileren, mise-en-place, larderen, monteren, blancheren, pocheren, braiseren, roken of poffen. Zo maar wat technieken die de Franse keuken rijk is. Tijdens de eerste les leer je meer over snijtechnieken, bouillons, fonds en jus maken. Tussendoor genieten we aan tafel  van alle smakelijke gerechten die we hebben klaargemaakt.

LES 2

Datum:  14 juni 2024

Deze les behandelen we sauzen op basis van fonds en gaan we dieper in op bak- en braadtechnieken van vlees en groentes. Ook deze les maak en proef je diverse gerechten en genieten we van elkaars gezelschap.

LES 3

Datum: 12 juli 2024

Een Franse maître is geen maître als hij geen vis kan bereiden. Deel drie van de cursus staat in het teken van vis. Je leert fileren en ook behandelen we verschillende manieren van vis bereiden. Opnieuw sluiten we de les af met een smakelijke maaltijd waarbij alle visgerechten alsook bijgerechten de revue passeren.

LES 4

Datum:  september, nog te bepalen

Éclairs, macarons, Meringues, tarte tartin. Loopt het water je al in de mond? We sluiten de cursus af met desserts en patisserie. De Fransen hebben honderden variaties op taartjes en gebakjes. Genoeg inspiratie dus om deze les de heerlijkste zoetigheden te maken.