Verwijder eventuele blaadjes en rotte stukjes aan de mispels (zacht en donkerbruin is de bedoeling, echt rot moet je verwijderen).
Snij de vrucht doormidden en leg ze in een grote pan.
Snij de citroenen en de appel in kwarten en voeg deze ook toe.
Giet er water bij, zoveel dat al het fruit onderstaat.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het met de deksel op de pan een uur zachtjes sudderen.
Om een mooie heldere gelei te krijgen, roer je niet teveel in de pan.
Zorg dat het water niet verdampt, voeg indien nodig wat extra water toe.
Giet de inhoud van de pan, met behulp van een zeef met een kaasdoek, in een andere pan.
Laat het sap rustig uitdruppelen; je kunt het fruit rustig roeren of uitdrukken, maar niet teveel.
Laat het geheel een nacht uitdruppelen.
Het resultaat is een heldere vloeistof.
Kook de volgende dag van het sap de gelei.
Meet af hoeveel sap je hebt.
Voeg per 1,25 L sap 500 g geleisuiker speciaal toe.
Heb je niet genoeg sap? Voeg dan water toe totdat je 1,25 L hebt.
Roer het geheel door, breng het goed aan de kook en laat het een minuut stevig doorkoken.
Schep de gelei in schone, hete jampotten en draai de deksel erop.
Laat het rustig afkoelen dan is de gelei minimaal een jaar houdbaar.
Voor het dikker maken van de gelei kun je 2 á 3% gelcrem van Sosa gebruiken.
Mispelgelei
Mispelgelei
Ingrediënten
Instructies
Croissants Paris
Croissants Paris
Ingrediënten
Deeg
Boter voor toeren
Bestrijksel
Siroop
Instructies
Toerboter
Deeg maken
Deeg uitrollen en toeren
Bakken
Siroop
Éclairs à la violette
Éclairs à la violette
Ingrediënten
Krokante laag
Soezendeeg
Banketbakkersroom
Decoratie
Instructies
Krokante laag
Soezendeeg
Banketbakkersroom
Afwerking en decoratie
Fondant
Fondant
Ingrediënten
Instructies
Velouté van aardpeer
Veloutè van aardpeer
Ingrediënten
Aardperen
Velouté
Afmaken en serveren
Instructies
Aardperen
de velouté
Afmaken en serveren
Crème van aardpeer, limoen en cardemom
Crème van aardpeer, limoen en cardemom
Ingrediënten
Crème van aardpeer
Geroosterde clementines
Carpaccio van aardpeer
Dressage & afwerking
Instructies
Crème van aardpeer
Geroosterde clementines
Carpaccio van aardpeer
Dressage & afwerking
Kokos, passievrucht en yuzu ring
Kokos, passievrucht en yuzu ring
Ingrediënten
KOKOSSORBETIJS
KOKOSNOOTMOUSSE
YUZU GELEI
PASSIEVRUCHT GEL
GELE GLAZUUR
MERINGUES
Afdekgelei
Instructies
KOKOSSORBET
KOKOSNOOTMOUSSE
YUZU GELEI
PASSIEVRUCHT GEL
Afdekgelei
GELE GLAZUUR
MERINGUES
Sinaasappelmacaron
Sinaasappelmacaron
Ingrediënten
Sinaasappelcrème
Macarons
Instructies
Sinaasappelcrème
Macarons
Afmaken
kippenlever creme foie gras
Ingrediënten
Instructies
Zeeduivel gebakken
Gebakken zeeduivel
Ingrediënten
Instructies
Bakken