Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Pilav met tomaten en aubergine

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 225 g langkorrelrijst basmati
  • 5 el olijfolie
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 1 stuks kleine aubergine, in stukjes
  • 1 teen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes blik
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 500 ml hete groentebouillon van tablet
  • Extra: verse munt pijnboompitten en feta om te garneren

Instructies
 

  • Was de rijst tot het water helder ziet. Giet af en laat goed uitlekken. Droog eventueel met papier.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui met de aubergineblokjes ca. 5 min. De aubergineblokjes mogen een beetje kleur krijgen. Voeg de knoflook en de rijst toe en bak een paar minuten 5 min. Voeg de suiker, oregano, tijm en tomatenblokjes toe. Giet de hete bouillon erbij en schep alles goed door. Laat de pilav 12-15 min. zacht pruttelen tot de rijst gaar maar nog wel stevig is en al het vocht is opgenomen. Roer de rijst niet tijdens de bereiding.
  • Schep voor het serveren verse munt door de rijst en bestrooi met geroosterde pijnboompitten en feta.
  • Lekker met tzatziki en brood.
  • Tip: eet dit gerecht meteen na de bereiding. De rijst gaart namelijk door en wordt papperig als je het gerecht lang warmhoudt.