Doe de bloem, het zout en de boter in een kom. Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot je kruimels hebt. Voeg de suiker toe en meng goed.
Roer de eidooier los met 1 eetlepel water en voeg toe aan het meel. Kneed losjes en snel tot een glad deeg. Voeg water toe als het te droog blijft. Wikkel het dan in plastic folie en leg minstens een half uur koel weg.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een taart- of springvorm met een diameter van 22 cm in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 28 cm. Hiermee moet je de bodem en zijkanten kunnen bekleden. Gebruik de deegroller om het deeg op te rollen en in de vorm te laten zakken. Snijd met een mesje de rand op 3,5 cm af en druk het deeg stevig tegen de vorm, zodat het blijft plakken. Prik de bodem in met een vork en bedek het deeg met bakpapier. Vul de vorm met bakbonen. Zet de vorm dan weer in de koeling tot de oven op temperatuur is.
Bak de bodem blind tot de randen stevig zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten. Verwijder bakpapier en bonen en bak de bodem nog ongeveer 10 minuten, tot hij lichtbruin is. Haal de bodem uit de oven en verlaag de temperatuur tot 160ºC.
Sukade sous vide
Sukade sous vide
Ingrediënten
Instructies
Biet in bladerdeeg
Biet in bladerdeeg
Ingrediënten
Bieten
Duxelle
Afwerking
Instructies
Bieten
Duxelle
Afwerking
Soupe au pistou
Soupe au pistou
Ingrediënten
Soep
Pistou
Instructies
Soep
Pistou
Runder jus
Runder jus
Ingrediënten
Vegatables
Jus
Seasoning
Instructies
Gemberijs op een wentelteefje met sabayon
Gemberijs op een wentelteefje met sabayon
Ingrediënten
Instructies
Wentelteefjes
Wentelteefjes
Ingrediënten
Instructies
Hollandse garnalen
Hollandse garnalen
Ingrediënten
Instructies
Saus
Garnalen
Opmaak
Friese tiramisu
Friese tiramisu
Ingrediënten
Instructies
Fryske dumkes
Fryske dumkes
Ingrediënten
Instructies
Citroentaart Mougins
Citroentaart Mougins
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Instructies
Bodem
Vulling