Witlof met ui en kokos, Passard

Keuken Frans
Porties 20 blaadjes

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Witlof
  • 2 stuks Ui cevennes
  • 50 g Kokos rasp
  • currypoeder groen
  • Fleur de sel
  • gezouten boter
  • Olijfolie
  • Kervel

Instructies
 

  • Schil en snijd je uien heel fijn (als je een mandoline hebt, gebruik die dan).
  • Smelt 1 eetlepel halfzoute boter in een grote pan of steelpan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe.
  • Bak de uien zachtjes in deze boter gedurende 3 minuten. Het idee is om iets heel smeltends en doorschijnends te hebben, maar vooral geen kleur. Zet het vuur niet te hoog.
  • Zodra het gaar is, haal je je pan van het vuur en voeg je de kokosnoot toe die je op dat moment raspt. Het idee is om 1/5 van de kokosnoot voor 4/5 uien te hebben. Het is belangrijk dat je nog steeds kokosnoot voelt.
  • Maak de witlofblaadjes los.
  • Leg een kleine eetlepel van je ui-kokosnoot mengsel in elk witlofblad. Breng op smaak met een beetje fleur de sel en een beetje groen currypoeder. Je kunt er ook wat kervel of andere bladeren aan toevoegen. Serveer onmiddellijk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept