Biet in bladerdeeg

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Bieten

  • 4 stuks Bieten

Duxelle

  • 200 g Sjalot
  • 2 tenen Knoflook
  • 400 g Kastanjechampignons
  • 3 el gedroogde porcini
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 200 g Roomkaas

Afwerking

  • 1 stuks Ei
  • 250 g bladerdeeg

Instructies
 

Bieten

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten, bestrooi met wat zout en verpak ze apart in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar. Neem uit de oven en verwijder de folie.

Duxelle

  • Maal ondertussen de sjalot, knoflook en champignons in de keukenmachine fijn. Verhit de olie in een pan en bak het sjalottenmengsel en de gedroogde paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 min.

Afwerking

  • Rol het bladerdeeg uit tot een plak om straks de bieten in te rollen. Meng de roomkaas met het paddenstoelenmengsel. Verdeel ¼ over het midden van de plak, laat 2 cm aan de rand vrij. Verdeel de biet en de rest van het paddenstoelenmengsel erover. Vouw het bladerdeeg om de biet en paddenstoelen heen. Snijd sterren of andere versiering van de rest van het deeg en plak ze erop. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak in 20 min. goudbruin en gaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept