Oliebollen

Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 25 stuks

Ingrediënten
  

  • 500 g melk
  • 50 g gist
  • 1 stuks ei
  • 500 g bloem
  • 15 g citroenschil geraspt
  • 50 g boter gesmolten
  • 10 g zout
  • 300 g rozijnen geweld
  • 100 g krenten geweld
  • 200 g appelblokjes jonagold

Instructies
 

  • Los de gist op in 85% van de melk. Roer het ei erdoor. Voeg de bloem toe en daarna de geraspte citroenschil. Kneed dit alles goed door met de mixer.
  • Giet als het beslag glad is beetje bij beetje de overige lauwe melk erbij. Voeg dan de gesmolten boter en als laatste het zout toe en kneed nog 15 minuten met de mixer.
  • Meng voorzichtig de rozijnen, krenten en appelblokjes erdoor.
  • Laat het beslag, afgedekt met een vochtige doek, 30 tot 45 minuten rijzen op een warme plek, zo'n 35 ºC. De temperatuur van het beslag moet 28ºC zijn.
  • Spatel het beslag na het rijzen goed door en laat dan nog 5 minuten rusten. Verhit de olie tot 180ºC.
  • Schep met twee lepels of een ijstang bollen van het beslag in de hete olie. Frituur ze 6 minuten en keer ze halverwege. Als ze goudbruin zijn,zijn ze klaar. Kleine bollen zijn in 3 minuten klaar. Laat ze dan uitlekken en bestrooi als ze afgekoeld zijn met poedersuiker.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept