Breng het water en de melk aan de kook in een sauspan en doe er de pasta, knoflooktenen en zout bij. Kook 5 minuten. Zeef en doe de pasta terug in de pan met de room en kook tot de pasta gaar is.
Afmaken
Voeg 2/3 van de parmezaanse kaas toe en doe de pasta in een beboterde schaal. Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met gesmolten boter. Gratineer dan onder de grill tot de bovenkant bruin is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Snijd de verse zalm in dunne reepjes.
Leg op elk bord een schep zure room en spreid dit uit met je lepel tot een ronde vorm. Leg hierop dakpansgewijs de zalm. Rondom leg je de haringkaviaaar.
Steek een klein bosje bieslookcress in de zalm en bestrooi de zalm licht met botarga en vlokken Maldon zout.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
https://cookyourlife.nl/wp-content/uploads/2017/03/Zalm-zure-room-FM5B9277-170302.jpg38405760Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2017-03-14 14:05:272020-09-18 14:03:50Zalm met zure room en haringkaviaar
Wrijf de boter in de poedersuiker, de bloem en het amandelmeel. Meng de eieren erdoor en zet koel opzij.
Kneed het goed door, een half uur voor gebruik. Laat opnieuw koelen. Rol het deeg dan op 1 mm dikte uit, doe in de vormpjes en zet weer koel weg.
Amandelcreme
Meng de zachte boter, poedersuiker en amandelmeel goed door elkaar. Meng de eieren erdoor en dan het meel.
Gekaramelliseerde appels
Schil de appels en snij in brunoise. Bak de appels kort, ze moeten beetgaar blijven. Doe ze dan in de karamel, meng goed en bestrooi met de gemengde pectine en suiker. Doe in vormpjes en zet weg in de vriezer.
Manzana gelei
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Meng het citroensap en de manzana likeur erdoor.
Meng de pectine en suiker en de suikersiroop in het water en breng aan de kook.
Voeg alle ingredienten toe, meng goed en laat in een vorm afkoelen. Doe in de vriezer. Snijd dan in blokjes.
Afmaken
Verwarm de oven voor op 180ºC. Spuit de amandelcreme in de vormen en zet in de oven, ongeveer 20 minuten.
Na het bakken, laat afkoelen en zet rondjes appels er bovenop. Dan garneren met een blokje appelgelei.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Het tempurabeslag moet gemaakt worden met ijskoud water en vlak voor het bakken. Het beslag moet een beetje lobbig zijn.
Meng de ingrediënten snel door elkaar, niet al te lang roeren. Haal dan snel de groenten of vis door het beslag en laat in de hete olie zakken. Deze moet 180ºC zijn. Je hoeft niet veel olie te gebruiken, als het product maar omgeven is door olie, dan is het goed.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Schil de aardappelen en leg ze in koud water om verkleuren te voorkomen. Snijd in tonnetjes met een tourneermesje, of aardappelschilmesje. Zorg ervoor dat alle aardappels gelijke vorm krijgen. Leg ze ook weer in koud water. Gebruik de afsnijdsels voor een ander aardappelgerecht, bijvoorbeeld puree.
Kook ze in het water met zout tot ze gaar zijn.
Hak de peterselie grof. Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en nog even droog laten stomen. Vlak voor het opdienen de peterselie erover strooien.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Kook de aardappels in de schil. Schil ze pas na het koken als ze nog warm zijn.
Pureer de aardappels en doe terug in de pan op een laag vuur. Roer met een houten lepel en droog zo de aardappelen.
Verwarm de melk. Voeg de blokjes boter bij de puree en roer stevig. Wanneer er geen boter meer wordt opgenomen doe je de hete melk in kleine scheutjes erbij. Nog steeds goed roeren. Breng op smaak met peper en zout.
Pak nu een garde en voeg het laatste beetje boter toe. Goed kloppen en dan warm houden of serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Snijd de citroen in 4 stukken.
Doe de citroen, laurier en tijm in de buikholte van de parelhoender en bestrooi hem met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de parelhoender op middelmatig vuur aan alle kanten goed aan. Doe het vuur laag en voeg de boter toe en laat de parelhoender goudbruin bakken. Arroseer regelmatig. (besprenkelen met braadvocht).
Leg de parelhoender in een ruime schaal, schraap al het braadvocht uit de pan en schenk dit erover. Bewaar de pan zonder schoon te maken.
Zet de parelhoender 45 minuten in de oven en arroseer regelmatig.
Haal na de baktijd uit de oven. Als er geen rood vocht meer uit komt, is hij gaar.
Schenk het bakvet terug in de braadpan en laat de parelhoender onder aluminiumfolie rusten buiten de oven.
Laat de oven aan staan op 180ºC.
Garnituur
Snijd het spek in kleine reepjes en bak het zachtjes uit in het braadvocht.
Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en snijd hem in 4 stukken. Haal de bladeren los en snijd de grote nerven eruit.
Bak de koolbladeren met het spek goed aan. Voeg een scheut water toe, schraap met een pollepel het aanbaksel los en zet de pan met deksel 15 minuten in de oven.
Afmaken
Verlaag de oventemperatuur naar 100ºC. Leg de kool, het spek en de parelhoender in de schaal en arroseer met het bakvocht. Zet de schaal dan nog 5 minuten in de oven.
Snijd de parelhoender aan tafel en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2017-02-23 15:57:572020-09-18 14:04:01Parelhoender uit de oven
Giet de eidooier op een plat schaaltje met wat zonnebloemolie.
Doe de het schaaltje met de eidooier voorzichtig in een vacumeerzak op 50% vacuum.
Vacumeer en gaar in een waterbad van 64ºC voor 30 minuten.
Het ei wordt mooi romig en nog vloeibaar. Perfect voor steak tartare.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Hak de chocolade fijn en smelt in een kom au bain marie. Haal van de pan als de chocolade gesmolten is.
Sla de eiwitten half stijf, voeg al roerend beetje bij beetje de suiker toe en sla het mengsel dan heel stijf. Roer eerst de dooiers en de room door de chocolade en spatel er dan direct heel voorzichtig de eiwitten door. Verdeel het mengsel over de schaaltjes of glazen en zet in de koelkast
Koffieroom
Meng vlak voor het opdienen de room met het water. Klop de room licht schuimig en voeg de koffie toe. Giet het schuim over de chocolademousse en bestrooi met wat cacao. Dien direct op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Macaroni gratin
Macaroni gratin
Ingrediënten
Instructies
Mise en place
Afmaken
Zalm met zure room en haringkaviaar
Zalm met zure room en haringkaviaar
Ingrediënten
Instructies
Appel karamel en manzana tartelette
Appel karamel en manzana tartelette
Ingrediënten
Deeg
Amandelcreme
Gekarameliseerde appel
Manzana gelei
Instructies
Deeg
Amandelcreme
Gekaramelliseerde appels
Manzana gelei
Afmaken
Tempura beslag
Tempura beslag
Ingrediënten
Instructies
Aardappelen met peterselie
Aardappelen met peterselie
Ingrediënten
Instructies
Aardappelpuree Robuchon
Aardappelpuree Robuchon
Ingrediënten
Instructies
Parelhoender uit de oven
Parelhoen uit de oven
Ingrediënten
Parelhoen
Garnituur
Instructies
Parelhoender
Garnituur
Afmaken
Eidooier sousvide
Eidooier sousvide
Ingrediënten
Instructies
Chocolademousse cappuccino
Chocolademousse cappuccino
Ingrediënten
Chocolademousse
koffieroom
Instructies
Chocolademousse
Koffieroom
test
test
test
Ingrediënten
Instructies