Spruitjessoep met spekschuim

Gang Soepen
Keuken Hollands
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Soep

  • 800 g Spruitjes
  • 1 stuks Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 l Kippenbouillon
  • 300 g Room
  • 1 mespunt Vadouvan

Spekschuim

  • 100 g Room
  • 50 g Gerookt spek

Instructies
 

Soep

  • Pel en snipper de ui en knoflookteentjes. Verwijder het uiteinde van de spruitjes en eventueel de buitenste blaadjes. Verhit olijfolie in een kookpan en fruit de ui, knoflook en spruitjes. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en kook de spruiten gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout.

Spekschuim

  • Breng voor het spekschuim de resterende room aan de kook. Zet laag en voeg het spek toe. Laat 20 minuten zachtjes trekken. Schenk de room door een zeef en laat afkoelen. Zet weg in de koelkast. Schenk de spekroom in een kidde. Verwarm de soep en schep in glazen of mooie diepe bordjes. Spuit het spekroom voorzichtig op de soep en leg op de rand van ieder bord een krokantje. Garneer eventueel met groentescheuten.

Presentatie

  • Verwarm de soep en schep in glazen of mooie diepe bordjes. Spuit het spekroom voorzichtig op de soep en leg op de rand van ieder bord een krokantje, bijvoorbeeld een crouton. Garneer eventueel met groentescheuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept