Fryske dumkes

Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 24 stuks

Ingrediënten
  

  • 150 g Boter kamertemperatuur
  • 150 g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 stuks Eieren
  • 250 g Bloem
  • 1 tl Zout
  • 80 g Amandelmeel
  • 1 tl Anijszaad
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 110 g Hazelnoten

Instructies
 

  • Hak de hazelnoten grof en meng ze met de bloem, amandelmeel en zout. Maak een kuiltje in het mengsel en doe daarin de basterdsuiker, boter, specerijen en eieren. Kneed vervolgens alles door elkaar. Maak een plak van het deeg, wikkel in plastic folie en leg een half uurtje in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • Rol het deeg daarna uit tot een plak van 1 cm dikte. Snijd mooie rechte randen aan de plak. Snijd vervolgens rechthoeken van 4 bij 5 cm. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
  • Druk met je duim een afdruk op de koekjes. Het dumke!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept