Bekleed een ingevette en met bloem bestoven taartvorm met het deeg (3 mm).
Bak het 15 minuten in de oven, tot het heel licht goud kleurt en laat de taartbodem dan afkoelen.
Amandelroom
Klop de boter romig en klop het amandelmeel en de eieren erdoor. Klop de bloem erdoor. Bliif kloppen tot de room mooi glad is.
Verdeel de room over de taartbodem en zet die circa 20 minuten in de oven op 160 °C.
Vulling
Snijd de aardbeien in tweeën, doe ze in een kom, giet het citroensap erbij en strooi de suiker erover. Zet de aardbeien koel weg.
Haal de taartbodem uit de oven en laat hem afkoelen. Verhit de aalbessengel in een pannetje tot hij vloeibaar is en strijk hem over de taart. Schik dan de vruchten in een mooi patroon op de taart.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Spoel de aalbessen onder de kraan en ris ze van de takjes. Doe de bessen samen met het water in een grote kookpot.
Doe het deksel op de kookpot en laat 10 minuten koken. De bessen zullen opengesprongen zijn en zo kan hun sap ‘ontsnappen’.
Duw gerust nog even na met een pureestamper.
Leg een zeef boven een steriel kookpot en leg de geleidoek erin.
Giet de bessen door de zeef en laat een nacht uitlekken (of wring het sap eruit).
Giet het opgevangen sap in een maatbeker.
weeg 55 g suiker af per deciliter sap (kijk zeker even op de verpakking van je confituursuiker).
Giet het sap in de kookpot en warm stilletjes op. Voeg de geleisuiker toe en roer flink tot de suiker is opgelost. Breng vervolgens opnieuw aan de kook.
Na 3 minuten heb je een pracht van een gelei. Check altijd nog even of de stolling goed zit.
Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan. Giet de hete gelei in steriele glazen
potjes. Vul ze netjes tot aan de rand. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer de potjes om en laat afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Tomaten ontvellen, zaadlijsten verwijderen en in brunoise snijden. Bosuitjes ook in brunoise snijden. Uien aanzweten in de pan met olijfolie, dan de tomaten erbij doen. Op zacht vuur met deksel op de pan. Later de deksel verwijderen om te laten uitdampen.
Basilicumblaadjes in blender met olie mengen tot mooie pasta ontstaat. Dit bij de tomatensaus doen, samen met wat tomatencoulis voor de smaak. Warm houden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Snijd de appel in kleine blokjes en hak de basilicumblaadjes fijn. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Smelt de boter in een koekenpan en voeg er de appelblokjes, frambozenjam, basilicum, helft van de basterdsuiker, suiker, kaneel en het merg van de vanillestokjes aan toe. Stoof dit mengsel een paar minuten op laag vuur. De appel moet wel knapperig blijven.
Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees eruit en doe dit samen met het amandelschaafsel bij het appelmengsel. Proef en voeg eventueel naar smaak suiker toe.
Vul de passievruchthelften met het appelmengsel. Meng de rest van de basterdsuiker met het amandelpoeder en strooi over de gevulde passievruchten.
Verwarm de oven op 180°C. Schenk een bodem water in een ovenschaal. Zet de passievruchten erin en laat ze ongeveer 30 minuten in de oven bakken. Laat ze daarna nog 30 minuten rusten. Bestrooi de vruchten voor het opdienen met poedersuiker.
Notities
Wijn: zoete prosecco, zoete Gewurtztraminer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1bosjeZuringof 1 rabarberstengel in reepjes gesneden
0,5stuksCitroensap
naar smaakZout
naar smaakzwarte peper
Instructies
Snijd de houterige onderkanten van de asperges af en schil ze. Kook ze 4 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen op een schone theedoek. Smoor de asperges vervolgens 15 minuten in een grote koekenpan met de boter op zacht vuur.
Snijd intussen de peer met schil in 8 parten en doe ze bij de asperges. Laat zachtjes smoren en goudbruin worden.
Zodra de asperges en de peer mooi van kleur zijn, voeg je er de blaadjes zuring of de rabarber bij. Laat deze goed slinken. De rabarber wordt zacht, meng ze dan met de asperges en peer door elkaar.
Rangschik de asperges, peer en zuring (of rabarber) op warme borden. Op elk bord 2 asperges, een kwart peer en een theelepel zuring of rabarber. Meng het citroensap door de in de pan achtergebleven boter en schenk deze saus over de borden. Bestrooi met fleur de sel en zwarte peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2018-05-10 22:00:422020-09-18 13:16:21Asperges en peer met citroen en zuring
Breng de melk met de ingrediënten aan de kook en laat een kwartiertje op laag vuur trekken. Houd de melk warm voor de volgende stap.
Vlees
Hak de ui in stukjes en zweet aan in de koekenpan.
Doe dan het vlees en ui in de keukenmachine en maal fijn. Doe dan de crème fraiche erbij en vervolgens het aardappelzetmeel. Voeg vervolgens de warme melk erbij tot het geheel gaat glanzen. Breng op smaak met zout en peper.
Worst
Vul de darm met het vleesmengsel en maak worstjes van 4 cm. Pocheer in water/melk mengsel, ongeveer 20 minuten. Laat dan snel afkoelen in ijswater.
Droog ze af en bak ze lichtbruin in de koekenpan met wat boter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Maak de kippenlevers schoon, verwijder alle zeentjes en spoel ze goed met water. Verwarm in een koekenpan een flinke eetlepel boter en fruit hierin de sjalot, ansjovis en knor fook met het verkruimelde pepertje. Doe de kippenlevers erbij en bak aan. Blus af met de witte wijn en laat het vocht verdampen. Breng de kippenlevers op smaak met zout en zwarte peper. Na ongeveer 5 minuten zijn de levers gaar. Kijk uit dat ze niet te langbakken, maar check ook dat ze niet rauw van binnen zijn. Laat de levers een beetje afkoelen.
Voeg de crème fraÎche en een flinke eetlepel boter toe en meng dit in eenblender of met een staafmixer.
Breng de leverpastei zo nodig verder op smaak met zout en zwart e peper. Serveer met geroosterd brood.
Lekker met een augurkje of wat kappertjes ernaast .
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Preheat oven to 350°F. Line 13x9x2-inch metal baking pan with parchment paper; coat with nonstick spray. Combine 6 tablespoons butter, 4 tablespoons brown sugar, and 2 tablespoons sugar in medium bowl. Using electric mixer, beat mixture until light and fluffy, occasionally scraping down sides of bowl, about 2 minutes. Add egg; beat until pale and fluffy. Add oats, flour, baking powder, baking soda, and salt and beat until well blended, about 1 minute. Turn oat mixture out onto prepared baking pan; press out evenly to edges of pan. Bake until light golden on top, 17 to 18 minutes. Transfer baking pan to rack and cool cookie completely.
Using hands, crumble oat cookie into large bowl; add 3 tablespoons butter and 1 1/2 tablespoons brown sugar. Rub in with fingertips until mixture is moist enough to stick together. Transfer cookie crust mixture to 9-inch-diameter glass pie dish. Using fingers, press mixture evenly onto bottom and up sides of pie dish. Place pie dish with crust on rimmed baking sheet.
Filling
Position rack in center of oven and preheat to 350°F. Whisk both sugars, milk powder, and salt in medium bowl to blend. Add melted butter and whisk until blended. Add cream, then egg yolks and vanilla and whisk until well blended. Pour filling into crust. Bake pie 30 minutes (filling may begin to bubble). Reduce oven temperature to 325°F. Continue to bake pie until filling is brown in spots and set around edges but center still moves slightly when pie dish is gently shaken, about 20 minutes longer. Cool pie 2 hours in pie dish on rack. Chill uncovered overnight.
DO AHEAD: Can be made 2 days ahead. Cover; keep chilled.
Sift powdered sugar lightly over top of pie. Cut pie into wedges and serve cold.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2018-04-24 23:45:032020-09-18 13:16:27Crack pie Christina Tosi
450gramCarrotsgeschild en in gelijke stukken gesneden
5gramButter
5gramSugar
water of bouillonvoldoende om de groente te bedekken
1tlWhite wine vinegar
1elParsleyfijn gehakt
1tlZout
Instructies
We gebruiken hier worteltjes, maar je kunt dit doen met alle harde groentes.
Leg de worteltjes op de bodem van een pan met de gesmolten boter en draai even rond om alles goed te verdelen. Voeg suiker toe en voldoende water of bouillon om de groente te bedekken. Beweeg de pan af en toe tijdens het koken. Wanneer het vocht bijna verdampt is, moeten de groentes mooi gaar van buiten zijn, maar van binnen nog beet hebben. Zijn ze nog te hard, voeg dan nog wat vocht toe. Wanneer de groente gaat karamelliseren, moet je een paar druppels azijn en wat vocht toevoegen.
Als de gaarheid (de cuisson) goed is, voeg dan wat gehakte kruiden bij de groentes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Aardbei framboos bes taart
Aardbei framboos bes taart
Ingrediënten
Amandelroom
Taartbodem
Vulling
Instructies
Taartbodem
Amandelroom
Vulling
Aalbessengelei 1
Aalbessengelei 1
Ingrediënten
Instructies
Tomatensaus
Tomatensaus
Ingrediënten
Instructies
Passievruchten met appel crumble d’esprit
Passievruchten met appel crumble d'esprit
Ingrediënten
Instructies
Notities
Asperges en peer met citroen en zuring
Asperges en peer met citroen en zuring
Ingrediënten
Instructies
Lamsworstjes
Lamsworstjes
Ingrediënten
Vlees
Melk
Worst
Instructies
Melk
Vlees
Worst
Kippenleverpastei
Kippenleverpastei
Ingrediënten
Instructies
Crack pie Christina Tosi
Crack pie Christina Tosi
Ingrediënten
Oat Cookie Crust
Filling
Instructies
Oat Cookie Crust
Filling
Pane di Artuzzi
Pane di Artuzzi
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Instructies
Deeg
Vulling
Glaceren van groenten
Glaceren van groenten
Ingrediënten
Instructies