Baguette gluten vrij

Ingrediënten
  

  • 90 gr eiwitten op kamertemperatuur
  • 355 gr warm water
  • 475 gr glutenvrij meel
  • 2 theelepel xanthaangom
  • 1 eetlepel suiker
  • 0,5 eetlepel gedroogde gist
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Doe de eiwitten in een maatbeker. Vul aan met warm water tot 445 ml. Meng meel, xanthaangom, suiker, gist en zout in de kom van een standmixer. Meng op lage snelheid met de 'paddle'. Voeg geleidelijk het ei-watermengsel toe en mix in 3 minuten glad. Dek af met plastic huishoudfolie en laat 2 uur rijzen.
  • Bestrooi het deeg licht met meel. Weeg 450 gr van het deeg af en leg op een bebloemd werkoppervlak (je kunt de rest van het deeg ook zo verwerken of tot 5 dagen bewaren in de koelkast om later te bakken) Verdeel de 450 gr deeg in drie delen. Rol elk deel in de vorm van een baguette/stokbrood en knijp de randjes licht tot een puntje. Snij elke baguette kruislings een paar keer in met een nat scherp mes en bestrijk dan met water. Dek af met plasticfolie en laat 40 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 230°C met een bakplaat of braadslee op het onderste rooster. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de stokbroden op. Zet in het midden van de oven en schenk dan ongeveer 125 ml water in de braadslee onderin de oven. Doe de deur dicht en bak de stokbroden 25-35 minuten, tot ze goudbruin zijn (tijd is afhankelijk van de grootte van je broden en van je oven). Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept