Meng de bloem, zout en het water in een mengkom en kneed tot een deeg.
Kneed het deeg verder op de werkbank tot een mooi, stevig, egaal deeg. In dit deeg gaan we straks de boter verwerken.
Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 × 60 cm.
Leg over 2/3 deel van de plak deeg nu de 400 gram in dunne plakken gesneden boter.
Vouw het deeg op in drieën en geef het de eerste toer door de ontstane plak wederom tot een plak deeg van 40 × 60 cm uit te rollen.
Laat het deeg nu wederom een uur rusten in de koelkast.
Herhaal dit proces voor de tweede toer en laat weer een uur rusten in de koelkast.
Herhaal dit proces voor de derde keer. Je deeg heeft nu drie halve toeren gehad.
Snijd het deeg nu in 6 gelijke delen.
Rol ieder deel nu per stuk uit tot een rechthoek van 50 × 20 cm.
Smeer nu m.b.v. een kwast een dunne laag boter op iedere plak. (de 200 gram boter moet verdeeld worden over de 6 plakken).
Rol de plak deeg (die besmeerd is met de boter nu op. Het laatste stukje licht bevochtigen om de rol dicht te plakken. Herhaal dit proces met de overige 5 deegplakken.
Verpak de deegrollen in plastic folie en laat het deeg, dat nu klaar is voor gebruik) 24 uur rusten.
Tartelette van geitenrendang met spruitjes
Tartelette van geitenrendang met spruitjes
Ingrediënten
Tartelettes
Boemboe
Geitenvlees
Salade
Instructies
Tartelettes
Boemboe
Salade
Service
Millefeuille van rode biet met sojasaus en beurre blanc
Millefeuille van rode biet met sojasaus en beurre blanc
Ingrediënten
Bieten
saus:
Service
Instructies
Bieten
Saus
Service
Knolselderij met oestercreme
Knolselderij met oestercreme
Ingrediënten
Instructies
Pasteis de nata MvdK
Pasteis de nata MvdK
Ingrediënten
Bladerdeeg
Instructies
Creme
Assembleren
Bladerdeeg pasteis de nata
Bladerdeeg pasteis de nata
Ingrediënten
Instructies
Coquilles a la Bretonne
Coquilles a la Bretonne
Ingrediënten
Instructies
Mosselen a la Normande
Mosselen a la Normande
Ingrediënten
Instructies
Guave sorbetijs 2
Guave sorbetijs 2
Ingrediënten
Instructies
Kreeftenbisque
Kreeftenbisque
Ingrediënten
Instructies
Guave sorbetijs
Guave sorbetijs
Ingrediënten
Instructies