Foie gras en papillotes au figues et cèpes

Gang Voorgerecht gevogelte
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakken foie gras
  • 4 stuks vijgen
  • 4 stuks eekhoorntjesbrood cèpes
  • 1 stuks sjalot
  • zout
  • peper
  • 1 stuks eiwit losgeklopt
  • sherryazijn

Instructies
 

Voorbereiding

  • Was de vijgen en snijd ze in 5 plakjes. Schil de sjalot en hak deze in stukjes. Verwijder de aardse kant van de eekhoorntjesbrood met het mes en schraap de bruine huid van de voet. Borstel de champignons met het penseel gedompeld in water. Snijd ze doormidden. Knip een deel van hun voet af en knip dit deel in brunoise. Breng de plakjes foie gras, eekhoorntjesbrood en vijgen aan beide kanten op smaak met een beetje fijn zout en gemalen witte peper.

Samenstelling

  • Leg een rechthoek aluminiumfolie op een rechthoek bakpapier en spreid een kwart van de paddenstoelen brunoise en de gehakte sjalot in het midden van de ene helft van de rechthoek. Leg er 2 halve paddenstoelen bovenop en een plak foie gras. Leg op de rand vijf stukken vijgen. Bestrijk wat eiwit met een borstel aan de randen van de folie en sluit stevig.

Bakken

  • Bak in de voorverwarmde oven op 210 ° C. Laat het 15 minuten bakken. De zakjes moeten na het bakken goed opgeblazen zijn.

Afmaken

  • Prik het aluminium in het midden met een mes in en knip het kruislings met de schaar. Doe hetzelfde voor bakpapier. Bestrooi met fleur de sel en peper en bestrooi met een scheutje azijn. Serveer in het zakje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept