Snijd een stuk deeg af, iets kleiner dan een pakje boter. Plat het deeg in een rechthoekig stuk tot ongeveer 1 cm. Voer het deeg door de pasta machine op zijn breedste instelling. Vouw vervolgens het deeg doormidden en laat het door de machine lopen en voer het opnieuw in de machine aan de gevouwen rand. Herhaal dit proces nog 3 tot 4 keer. Dit proces helpt bij het ontwikkelen van een gladde, soepele textuur.
Na het eerste vouw- en rolproces, verlaag je de pastarollerbreedte naar de volgende instelling en rol het deeg daar twee keer door. Herhaal dit proces, geleidelijk verminder je de dikte elke keer tot het deeg heel dun en doorschijnend is.
Probeer tijdens het rollen zo min mogelijk bloem te gebruiken om te bestuiven, omdat dit het oppervlak van de pasta droogt en voorkomt dat de pasta soepel blijft.
Bestuif het werkblad licht met bloem. Leg het deeg op het werkblad. Pijp een lint van de erwenfarce langs de lengte van het midden van het pasta vel. Trek niet aan de farce; laat het uit de zak vallen door gelijke druk rond alle kanten van de zak uit te oefenen. Vouw het deeg over de bovenkant van de farce. Gebruik je duim om het deeg rond de farce aan te drukken. Herhaal de druk nogmaals, het deeg verder aandraaien tegen het lint. Knijp het lint tussen de wijsvingers en duimen van elke hand om het aan te drukken in "'kussentjes" van ongeveer 1,5 cm breed. Druk nogmaals aan om het deeg samen te knijpen en om een strakke afdichting te vormen. Gebruik het geribbelde pasta wiel om langs het deeg te trimmen, waardoor 1,5 cm van het deeg aan de rand van de kussens overblijft. Als je rechtshandig bent (als je linkshandig bent, in de tegenovergestelde richting werkt), begin dan bij het meest linkse kussentje. Met een snelle en gerichte beweging, gebruik het geribbelde pastawiel om het het deeg tussen kussentjes door te snijden. Houd voorzichtig het kussen op zijn plaats met je linkerhand tijdens het rollen van het pastawiel door het midden tussen de kussentjes. Herhaal totdat alle agnolotti gesneden zijn. Inspecteer de agnolotti om ervoor te zorgen dat ze gesloten zijn aan de randen, en knijp samen als dat nodig is.
Zet de agnolotti op een palet mes en gebruik het om de pasta over te brengen naar de plaat en leg ze in gelijkmatig verdeelde rijen om te koelen of voor het bewaren in de vriezer.
Doe de agnolotti in een afsluitbare plastic zak en vries in totdat je het weer nodig hebt.
Rode shoarmakruiden
Rode shoarmakruiden
Ingrediënten
Instructies
Saharabrood
Saharabrood
Ingrediënten
Instructies
Syrisch uienbrood
Syrisch uienbrood
Ingrediënten
Deeg
Topping
Instructies
Deeg
Topping
Notenbrood met za’atar
Notenbrood met za'atar
Ingrediënten
Instructies
Shoarma met aardappel en aubergine
Shoarma met aardappel en aubergine
Ingrediënten
Instructies
Andalousesaus
Andalousesaus
Ingrediënten
Instructies
Sperziebonen met perzik en amandelen
Sperziebonen met perzik en amandelen
Ingrediënten
Instructies
Makreel, Kersen
Makreel, Kersen
Ingrediënten
Instructies
Kersen-merlot taart
Kersen-merlot taart
Ingrediënten
Zoet deeg
Merlot-kersen
Amandelcrème
Decoratie
Instructies
Zoet deeg:
Merlot-kersen:
Amandelcrème:
Montage:
Agnolotti gevuld met erwtenfarce
Agnolotti met vulling van erwtenfarce
Ingrediënten
Doperwten farce
Erwt Farce
Pasta
Saus
Instructies
Doperwten farce
Agnolotti
Saus
Saus: