Ribollita

Voorbereidingstijd 1 d
Gang Soepen
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g gedroogde canellinibonen
  • 500 g Toscaans brood oud brood
  • 500 g palmkool
  • 1 stuks ui fijngehakt
  • 1 stuks wortel fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 takjes rozemarijn gestript
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 stuks rode ui

Instructies
 

Avond van tevoren

  • Week de bonen in ruim water voor een nacht. Zet in de koelkast.
  • Breek het brood in stukken zodat het snel oud wordt.

Soep maken

  • Giet de bonen af en zet ze opnieuw onder water en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag zodat het water niet borrelt.
    Schuim af wanneer nodig en voeg wat salie toe. Na 1 tot anderhalf uur zijn ze gaar. Houd de helft apart en pureer de andere helft. Bewaar het kookwater.
  • Verwijder van de kool de nerven en snijd het blad in repen. Bak de ui, bleekselderij en knoflook aan in olijfolie in een grote pan, met de rozemarijn. Wanneer het begint tekleuren doe je de kool erbij. Doe tomatenpuree en de gepureerde bonen in de pan. Doe zoveel kookwater en water uit de kraan of bouillon erbij tot alles onderstaat. Breng aan de kook. Laat een half uurtje zachtjes koken.
  • Doe dan de hele bonen erbij. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de helft van het brood in een andere pan. Schep daarop de helft van de soep, dan de rest van het brood en de rest van de soep. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  • Warm de soep de volgende dag op en roer om. Doe er wat vocht bij als hij te dik is.
    Pel de rode ui en snijd hem in de lengte door. Schijd de helften daarna in flinter dunne schijfjes.
  • Serveer de soep. Aan tafel kan je de rode ui erover strooien en eventueel wat olijfolie.
Bron: Onno Kleyn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept