Vet een springvorm in met boter en bestrooi met bloem.
De chocolade au bain marie smelten en laten afkoelen.
De boter met de helft van de suiker kloppen to het mengsel licht van kleur en romig is. De eidooiers er geleidelijk door kloppen.
De eiwitten tot sneeuw kloppen, de rest van de suiker toevoegen en verder tot slappe pieken kloppen.
De gesmolten en afgekoelde chocolade erdoor kloppen en daarna het eiwit en de maizena in twee of drie porties erdoor spatelen.
Het mengsel in de bakvorm scheppen en gelijkmatig verdelen. In de oven op 160ºc 40-45 minuten bakken. In de vorm laten afkoelen en dan op een rooster keren er verder laten afkoelen.
Maak het chocoladeglazuur, zie recept daarvoor.
Snijd de afgekoelde cake doormidden en bestrijk de twee lagen van binnen met bessengelei. De twee helften weer samenvoegen en de taart met warme abrikozenjam bestrijken. Zet de taart op een rooster. Giet er nu het chocoladeglazuur over. Snel met een warm paletmes glad strijken en dan hard laten worden. Garneer met bijvoorbeeld letters, opgespoten met chocolade.
Mayonaise zonder ei
Mayonaise zonder ei
Ingrediënten
Instructies
Yoghurt-perenijs
Yoghurt-perenijs
Ingrediënten
Instructies
Kalfsblanquette nieuw
Kalfsblanquette nieuw
Ingrediënten
Champignonsaus
Groenten
Truffel
Instructies
voorbereiden vlees
champignonsaus
afmaken vlees
groenten
truffel
serveren
Sachertorte 1
Sachertorte 1
Ingrediënten
Instructies
Chocoladeglazuur
Chocoladeglazuur
Ingrediënten
Instructies
Feuilletine
Feuilletine
Ingrediënten
Taartje van criollo chocolade met mango en passievrucht
Taartje van criollo chocolade met mango en passievrucht
Ingrediënten
Bodem
cake
Bodem
Chocolademousse
Passievruchtengelei
Chocolademousse
Passievruchtengelei
Cacaospiegel
Instructies
Rode uiencompote
Rode uiencompote
Ingrediënten
Instructies
Eendenborst met structuren van rode biet en rode uiencompote
Eendenborst met structuren van rode biet en rode uiencompote
Ingrediënten
Eendenborst
Bietenzoetzuur
Compote van gele biet
Rondjes van gele biet
Compote van rode biet
Zes
Compote van rode biet
Gel
Bietenzoetzuur
Meringue
Opmaak
Gel
Instructies
Eendenborst
Gel van rode en gele biet
Compote van rode biet
Rondjes van gele biet
Compote van gele biet
Bietenzoetzuur
Meringue
Opmaak
Aardappelkroketten
Aardappelkroketten
Ingrediënten
Instructies