Aspergetaart met rode paprika

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g Paprika, rood half gekonfijt
  • 48 stuks Asperge
  • 340 g Briseerdeeg
  • 8 takje Dille
  • 1 mespunt Nootmuskaat
  • 2 dl Slagroom
  • 2 stuks Eidooier
  • 1 stuks Ei

Instructies
 

Bodem

  • Rol het deeg tot een dikte van 3 mm uit en bekleed er een langwerpige taartvorm mee. Zet 20 min in de koelkast.
  • Verhit de oven tot 190ºC en prik het deeg in. Bak de bodem 15 minuten blind. Verlaag de temperatuur tot 170ºC. Haal de blinde vulling van de bodem af en laat nog 5 minuten bakken.

Vulling

  • Kook de asperges in gezouten water net gaar. Giet af en spoel in koud water af en droog af. Snijd ze passend in de breedte van de vorm.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes. Laat uitlekken en dep ze droog. Verdeel ze dan over de bodem.
  • Meng het ei, de dooiers en de room in een kom en voeg de nootmuskaat, peper en zout toe. Giet driekwart over de paprika in de bodem en leg over de hele lengte de asperges in de vorm. Om en om kop aan staart. Schep de rest van het roommengsel voorzichtig over de asperges en zet de taart meteen in de oven voor 30 minuten. Zet op een rooster en laat afkoelen. Haal na 20 minuten uit de vorm, snijd aan, garneer met dille en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept