Gebraden kip met clementines en Pernod

Gang Hoofdgerecht gevogelte

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Kip
  • 2,5 tl Venkelzaad
  • 3 el Basterdsuiker
  • 2 el Mosterd
  • 3 el Citroensap
  • 3 el Sinaasappelsap
  • 4 el Olijfolie
  • 1 dl Pernod
  • 5 takje Peterselie
  • 2,5 tl Venkelzaad
  • 4 takje Tijm
  • 4 stuks Clementines

Instructies
 

  • Doe de Pernod, olijfolie, sinaasappelsap, citroensap, basterdsuiker en mosterd in een kom met zout en peper en roer alles goed door elkaar. Hak vlak voor het opdienen de peterselie grof en houd apart. Maak de venkel schoon en snijd elke knol over de lengte doormidden. Snijd vervolgens elke helft in 4 stukken. Snijd de clementines met schil en al in plakjes van 5 mm. Rits de blaadjes van de tijm. Snijd de kip in 8 stukken van ongeveer gelijke grootte. Doe de kip met de venkel, clementineplakjes, tijm en venkelzaad in een kom met de Pernodsaus en laat liefst een nacht marineren in de koeling. Verhit de oven op 220 graden. Doe de gemarineerde kip in een braadslede in een enkele laag. Gebruik meer braadsledes als je veel hebt. Leg de velkant van de kip boven. Braad ongeveer 3 kwartier, tot de kip mooi bruin en gaar is. Haal dan uit de oven. Leg de stukken kip, venkel en clementines in een schaal en dek af met aluminium om warm te houden. Giet het braadvet in een pan en breng het aan de kook. Laat tot 2/3 inkoken. Giet deze saus over de kip, garneer met gehakte peterselie en dien op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept