Rabarber sorbetijs

Porties 8 pers.

Ingrediënten
  

  • 10 ml Wodka
  • 800 g Rabarber
  • 3,2 dl Grenadine O
  • 300 g Fructose
  • 2,5 dl Rabarbersap 1 kg rabarber voor 0,5 l sap

Instructies
 

  • Doe de stukjes rabarber, fructose en grenadine in een grote pan en zet de pan op matig vuur. Kook het geheel in tot een puree tot de helft van het gewicht.
  • Giet de puree in een blender of gebruik de staafmixer om hem tot een glad mengsel te malen. Wrijf door een zeef in een kom en laat afkoelen.
  • Meng de puree als hij afgekoeld is met het verse rabarbersap en de wodka.
  • Giet de puree in de ijsmachine en maal nogmaals met de staafmixer 10 seconden, doe weer terug in de machine en laat nog eens 10 minuten draaien. Giet in een doos en vries in of gebruik meteen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept