Yoghurtijs

Porties 9

Ingrediënten
  

  • 5 dl Yoghurt
  • 3,5 dl Slagroom
  • 175 g Basterdsuiker
  • 0,5 stuks Citroensap

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten en draai dit in de ijsmachine tot ijs.
  • Variant: met pistachenootjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bloedsinaasappel met muisjes en witte chocolade

Gang Nagerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 300 g Chocolade, wit
  • 6,5 dl Slagroom
  • 3 g Gelatine
  • 5 stuks Eiwit
  • 120 g Suiker
  • 150 g Gestampte muisjes
  • 6 stuks Bloedsinaasappels

Instructies
 

  • Smelt de chocolade met 1,5 dl room. Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes uit en laat ze in de gesmolten chocolade oplossen. Klop de eiwitten stijf, voeg al kloppend de suiker toe tot het een stevig schuim is en klop de resterende room lobbig. Wrijf de muisjes in een vijzel fijn. Spatel alles luchtig door elkaar en laat de mousse in de koeling opstijven. Serveer met kletskop.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Appeltaart

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 8

Ingrediënten
  

Deeg en noten

  • 350 g Bloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1 stuks Citroen zestes
  • 1 snufje Zout
  • 250 g Boter
  • 150 g Suiker
  • 1 el water koud

Vulling

  • 5 stuks Appels
  • 1 el Kaneel
  • 100 g Rozijnen
  • 75 g Suiker

Afmaken

  • 1 el Melk
  • 1 stuks eigeel

Instructies
 

Deeg en noten

  • Rasp de citroen en pers hem daarna uit. Meng het bakpoeder door het meel. Je kunt ook zelfrijzend bakmeel kopen, dan hoeft het bakpoeder niet. Kneed bloem, boter, suiker, citroenrasp en zout tot een samenhangende stevige bal en laat deze een half uur opstijven. Wanneer het deeg te droog is, wat water toevoegen.

Appels

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Doe de noten en de rozijnen bij de appels en besprenkel het geheel met het citroensap. Meng suiker of honing en kaneel erdoor.

Taart afmaken

  • Verdeel het deeg in twee stukken. Vet een springvorm in met boter en druk het grootste lap deeg hierin uit. Zorg ervoor dat bij de randen het deeg zo hoog mogelijk staat. Doe de appels erbij en dek af met de rest van het deeg. Het is makkelijk als je het eerst even uitrolt met de deegroller. Bestrijk het deeg eventueel met een losgeklopt ei, vermengd met wat melk. Zet de vorm in de oven en laat ongeveer anderhalf uur bakken. Houd tegen het eind van de bakduur de kleur in de gaten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bonbon tomaat balsamicoazijn

Gang Aperatief
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 1 dl Balsamicoazijn
  • 25 g Tomatenpuree
  • 1 mespunt Peper zwarte peper
  • 1 snufje Zout
  • 125 g Suiker
  • 300 g Chocolade, wit
  • 75 g Chocolade
  • 25 g Boter op kamertemperatuur

Instructies
 

  • Verwarm de azijn op een laag vuur. Voeg de tomatenpuree, peper en zout toe en roer tot het een homogene massa is. Karameliseer de suiker. Draai het vuur uit en giet het balsamicomengsel bij de karamel, voorzichtig, want de karamel is veel heter dan de balsamico. Roer goed door. Voeg de chocolade en de boter toe en roer het geheel met een houten lepel tot een homogene massa. Bekleed een vorm van ongeveer 20x20 cm met vetvrij papier en stort hier het mengsel in. Laat minimaal 4 uur afkoelen op kamertemperatuur. Snijd de plak in vormen voor de bonbon en ga te werk volgens het recept bonbon chocolade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kip gevuld met kruiden en olijven

Gang Hoofdgerecht gevogelte
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Kip
  • 1 g Zeezout
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 g Peper
  • 1 stuks Venkel
  • 2 takje Marjolein
  • 2 takje Tijm
  • 2 takje Rozemarijn
  • 2 takje Salie
  • 3 takje Basilicum
  • 2 takje Peterselie
  • 3 el Olijven, zwart
  • 2 el Olijfolie
  • 15 g Boter
  • 2 stuks Tomaat
  • 2,5 dl Kippenbouillon
  • 2 el Azijn, rode wijn
  • 6 stuks Abrikozen gedroogd of vers
  • 10 stuks Druiven, wit

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden. Vul de kip met de kruiden, venkel, druiven, abrikozen, peper, zout en de geplette knoflookteen. Doe als laatste de olijven erin. Bind de kip dicht. Doe olie in een braadpan, verwarm en doe als de olie net begint te dampen de boter erbij. Zet het vuur lager en leg de kip in de pan op zijn zij. Draai het vuur uit en zet de pan in het midden van de oven. Laat 20 mminuten braden en bedruip regelmatig met bakvet. Keer de kip na 20 min en daarna weer keren en nog een keer 20 min braden. Neem daarna de kip uit de oven en laat 20 minuten rusten in de pan. Maak daarna het vulgat weer open en haal de vulling eruit. Vang het vet op voor de saus. Bewaar de olijven apart van de rest van de vulling. Saus: Zet de pan met bakvet weer op het vuur en voeg de tomaten toe, in stukken gesneden. Roer de aanbaksels in de pan los. Voeg de vulling toe (behalve de olijven) En bak zachtjes een paar minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat zachtjes stoven, 5 min. Passeer de saus. Snijd de kip aan en verwarm de saus weer maak af met de azijn, zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Coquilles St Jacques met inktvis en zwarte risotto

Gang Hoofdgerecht vis
Porties 4

Ingrediënten
  

coquilles

  • 8 stuks Sint Jaobs mosselen
  • 0,5 dl Olijfolie
  • 8 stuks Inkvis
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 3 el Bloem
  • 1 stuks Eiwit
  • 3 el Broodkruim
  • 2 l Frituurolie

Risotto

  • 80 g Pesto
  • 150 g Rijst, risotto gebruik sancerre
  • 1 dl Sauce au Sherry gebruik sancerre

Instructies
 

  • Steek de schelpen open, neem de coquilles uit de schelp, spoel ze schoon en droog ze met een keukendoek. Snijd de coquilles in dunne plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs in 4 cirkels in en met olijfolie besmeerd ovenvast schaaltje. Besprenkel de plakjes met olijfolie en dek ze af met folie. Maak de inktvisjes schoon en snijd de tentakels van de kop. Spoel het lijfje schoon en snijd de inktvissen in 6 ringetjes per stuk. Droog de ringen en de tentakels met een keukendoek. Bestrooi de helft met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door bloem, eiwit en broodkruim. Haal de tentakels door de bloem. Bereid de risotto uit het recept rissot aux epices en doe er op het laatst de inkt door. Gebruik de pesto uit het recept Pesto met pijnboompitten. Neem het plastic van de coquilles en verwarm ze in een lauwe oven. Leg ringen van 11 cm op borden, schep hier de risotto in en strijk de rijst glad. Leg de coquilles op de risotto met behulp van een paletmes Frituur de gepaneerde inktvisringen en tentakels in olie van 180 graden goudebruin. Bak in olie de resterende ringen heel kort in de koekenpan. Leg de gefrituurde ringen op de coquilles en leg hierop de gebakken ringen. Leg de tentakels midden op. Spuit met een spuitzak de pesto rond het gerecht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Wildsoep met bospaddestoelen

Gang Soepen
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 l Wildfond
  • 250 g Bospaddestoelen
  • 1 stuks Prei

Instructies
 

  • Maak de wildfond dunner met wat water, snijd de bospaddestoelen in dunne, mooie plakjes. Snijd de prei in dunne ringetjes en blancheer. Bak de paddestoelen aan in een pan met boter, zout en peper. Bestrooi ze met wat bloem en doe er langzaam de wildbouillon bij. Laat even koken. Vlak voor het opdienen de prei in de borden leggen en hierop de soep schenken. Serveer meteen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bonbon chocolade wit

Gang Patisserie
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 100 g Chocoladedruppel wit
  • 300 g Chocolade. wit

Instructies
 

  • Smelt de 300 g chocolade au bain marie op 50 graden. Voeg dan de chocoladedruppels toe tot de chocolade voor puur 32 graden, melk 31 graden en wit 29 graden is. Haal de vulling door de chocolade, tik af en leg de bonbons op vetvrij papier. Laat stollen en verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Zwarte risotto

Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Citroen
  • 1 stuks Sjalotje
  • 0,5 teentje Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 150 g Rijst. risotto
  • 5 dl Kippenfond
  • 20 g Boter
  • 3 el Inktvisinkt
  • 20 g Parmesaanse kaas
  • 0,2 dl Room geslagen
  • 4 plakken Parmaham
  • 4 stuks Groene asperges

Instructies
 

  • Trek met een dunschiller schilletjes van de citroen. Maak het sjalotje schoon en snijd deze fijn. Zweet de sjalotjes, citroenschilletjes en knoflook aan in olijfolie zonder ze te kleuren. Voeg de rijst toe en laat die in ongeveer 2 minuten licht glazig worden. Voeg een scheutje kippenfond toe en laat dit door de rijst absorberen. Herhaal dit proces tot de rijst geen fond meer opneemt en gaar is. Neem de citroenschilletjes uit de risotto. Meng er dan de boter, inkt en parmezaanse kaas door. Roer er als laatste de geslagen room en de zwarte inkt door.
  • Verhit de oven op 150ºC en bak de parmaham tot ze mooi knapperig is, ongeveer 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maar de asperges schoon en blancheer ze kort, zodat ze nog knapperig zijn.
  • Maak de borden op zoals op de foto.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Aardbeien in chocolade

Gang Patisserie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 250 g Aardbeien
  • 200 g Chocolade

Instructies
 

  • Maak de aardbeien schoon en laat drogen. Smelt de chocolade au bain marie of in de oven, tot 45 graden. Tempereer met chocoladedruppels. Doop de aardbeien tot over de helft in de chocolade. Hang ze met z'n drieën op een een sateprikker en laat de chocolade stollen. Leg ze op een schaaltje en garneer met bloemetjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!