Mangodooiers

Gang Bijgerecht
Porties 3 stuks

Ingrediënten
  

  • 5 g calciumlactaat Gluco van Texturas
  • 5 dl water
  • 2,5 g natriumalginaat Algin van Texturas
  • 2,5 dl mangosap

Instructies
 

  • Los de calciumlactaat op in het water. Roer met de staafmixer tot het geheel is opgelost.
  • Meng het natriumalginaat met de helft van het mangosap, verwarm desnoods een beetje. Gebruik de staafmixer om het goed op te laten lossen. Dit kan even duren. Voeg als het alginaat is opgelost de andere helft van het sap toe en meng met de garde.
  • Schep mangomengsel op een lepel en schenk voorzichtig in het calciumbad. Laat de dooier 1 minuut in het bad liggen en keer halverwege om.
  • Haal de dooier voorzichtig uit het bad met een gaatjeslepel en leg in schoon water om het overtollige calcium eraf te spoelen. Haal de dooier uit het water en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept