Tonijn met geconfijte ui

Gang Tapas
Keuken Spaans
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g Tonijn vers
  • 2 stuks Ui
  • 75 ml Olijfolie
  • Tabasco
  • Sojasaus
  • zwarte peper
  • Oregano
  • Laurier
  • Zeezout
  • 2 teentjes Knoflook gehakt

Instructies
 

Uien

  • Schil de ui en snijd in dunne ringen. Bak een half uurtje op zacht vuur in de olijfolie met wat zout en peper. Roer af en toe om. Voeg als de ui gaar is de knoflook toe, wat oregano, zwarte peper, laurierblad en wat tabasco en sojasaus. Meng goed en laat een paar minuten gaan.

Tonijn

  • Snijd de tonijn in stukjes en bak hem kort aan beide zijden in een hete pan tot de buitenkant mooi bruin, maar de binnenkant nog rauw is.

Serveren

  • Leg de stukjes tonijn op een schaal en druppel er een paar druppels sesamolie over en garneer met de gekonfijte uienringen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept