Plaats voor het monteren van de taart de afgekoelde cake op een vlakke en stabiele ondergrond. Snijd met een lang gekarteld mes een laagje van de bovenkant, zodat hij perfect waterpas is.
Snijd dan de cake met het mes in drie gelijke lagen. Zet de onderste laag op een rond karton of serveerschaal. Zorg ervoor dat het geheel kan draaien. Besmeer de cake met de suikersiroop.
Verwarm de botercrème 5 sec. in de magnetron op vol vermogen en klop dan in de keukenmachine tot de mayonaise consistentie bereikt is. Reserveer ongeveer 40 g voor de decoratie. Weeg 75 g af en verdeel deze met een paletmes gelijkmatig over de onderste cakelaag. Zorg ervoor dat de crème niet over de rand komt. Maak een opstaand randje van 1/2 cm aan de buitenkant van de cake.
Giet 60 ml van de chocoladeganache over de botercrème. Strijk indien nodig glad met een paletmes. Leg hier een volgende cakelaag op en bestrijk met suikersiroop. Doe weer de ganache op de crème. Breng tenslotte de derde cakelaag aan.
Warm indien nodig de botercrème weer op. Weeg 150 g af en breng met een paletmes een dun laagje aan de buitenkant van de cake aan bij wijze van kruimelcoating. Dit dient ervoor om te voorkomen dat kruimels het uiteindelijke glazuur ontsieren. Zet de cake 10-15 minuten in de koelkast om op te stijven.
Weeg 75 g botercrème af voor de bovenkant van de taart. Breng met een paletmes een dikkel laag aan op de zijkanten van de afgekoelde taart. Het is belangrijk dat de botercrème gelijkmatig verdeeld is. Het uiterlijk doet er nog niet zo toe. Houd het paletmes vertikaal tegen de rand van de taart en draai de taart in het rond, zodat de crème zich gelijkmatig verspreidt. Zodra de zijkanten perfect glad en recht zijn, maak je textuur in de crème.
Nadat de zijkant klaar is, zie je een randje crème boven de taart uitsteken. Strijk dit met het paletmes naar binnen toe. Verwarm indien nodig de rest van de botercrème en verdeel deze over het midden van de taart. Begin in het midden en werk naar de buitenkant toe. Hierna de taart meteen opdienen.
Meng de opzij gezette botercrème met frambozensap en spuit 10 stippen in een cirkel op de taart. Laat opstijven in de koelkast.
Risotto met gember en citroen
Risotto met gember en citroen
Ingrediënten
Saus
Risotto
Instructies
Saus
Risotto
Pommes pont neuf
Pommes pont neuf
Ingrediënten
Instructies
Rollade van crêpes gevuld met groenten
Rollade van crêpes gevuld met groenten
Ingrediënten
Crêpes
Vulling
Samenstelling
Instructies
Crêpes
Vulling
Samenstellen en afmaken
Rolletjes met radicchio, peer en gerookte kaas
Rolletjes met radicchio, peer en gerookte kaas
Ingrediënten
Vulling
Samenstellen
Instructies
Vulling
Samenstellen
Coxinhas encantadas
Coxinhas encantadas
Ingrediënten
Vulling
Deeg
Samenstellen
Instructies
Vulling
Deeg
Samenstellen
Frituren
Torentje van courgette met vulling van doperwten
Torentje van courgette met vulling van doperwten
Ingrediënten
Instructies
Courgette
Vulling
Amandelen
Afwerking
Pannenkoek Florence
Pannenkoek Florence
Ingrediënten
Gegratineerde mosselen
Gegratineerde mosselen
Ingrediënten
Instructies
Mosselen koken
Gratineren
Thiebauds chocoladetaart
Thiebauds chocoladetaart
Ingrediënten
Chocoladecake
Vanille botercrème
Suikersiroop
Chocolade- koffieganache
Montage
Instructies
Chocoladecake
Vanille botercrème
Chocoladeganache
Suikersiroop
Monteren van de taart
Thiebauds gele taart
Thiebauds gele taart
Ingrediënten
Botercake
Suikersiroop
Lemon curd
Slagroom
Instructies
Botercake
Monteren van de taart
Lemon curd
Slagroom
Suikersiroop