Lange vingers

Gang Patisserie
Keuken Hollands
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

eidooier mengsel

  • 3 stuks Eidooier
  • 40 g Suiker fijne suiker

Eiwitten

  • 3 stuks eiwitten
  • 1 mespuntje Zout
  • 50 g Suiker fijne suiker

Samenstelling

  • 80 g Bloem
  • 10 g custardpoeder
  • Suiker fijne suiker voor het bestrooien

Instructies
 

Eidooier mengsel

  • Klop de eidooiers met de suiker romig

Eiwitten

  • Klop de eiwitten stijf met het zout en meng er langzaam de suiker door.

Samenstelling en afwerking

  • Verwarm de oven voor op 180ºC, hete lucht.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het eidooier mengsel.
  • Zeef de bloem en het custardpoeder boven het eimengsel en spatel dit voorzichtig door. Doe het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond van 1,5 cm.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit strakke banen met een lengte van 12 cm op het bakpapier. Strooi er een beetje suiker over. Bak de lange vingers 10 à 15 minuten.
  • Je kunt er ook andere vormen van spuiten. Pas de baktijd aan wanneer de grootte anders is dan die van de lange vingers. Kijk regelmatig in de oven om te zien wanneer ze voldoende gebakken zijn. De kleur moet licht bruin zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept