Lichte zoete en milde sambal
Sambal bajak
- 7 stuks lombok
- 3 teentjes Knoflook
- 6 stuks Sjalot
- 6 cm Laos
- 13 stuks kemirnoten
- 1 tl trassi verkruimeld
- 50 ml Tamarinde
- 3 el rijstolie
- 100 ml Kokosmelk
- 1,5 el palmsuiker
- 0,5 el Zeezout grof
- 2 stengels sereh
- 100 ml water heet
Halveer de lomboks en verwijder de zaden en zaadlijsten.Snijd ze klein.
Schil en snipper de sjalotjes en knoflook.
Schil en rasp de laos.
Hak de kemirnoten klein en pof ze goudbruin in een droge koekenpan. Stort daarna direct op een koud bord.
Meng alle ingrediënten behalve de tamarinde, kokosmelk, olie en sereh en wrijf tot een gladde boemboe.
Kneus en knoop de sereh. Verhit de olie in een pan en laat hierin de sereh 3 minuten trekken. Voeg de boemboe en de overige ingredienten toe. Laat het geheel langzaam heet worden terwijl je er 100ml water doorheen roert.
Sudder ongeveer 30 minuten tot het water verdampt is en de sambal goudbruin kleurt. Verwijder de sereh en voeg de kokosmelk toe. Laat het nog een s 15 minuten sudderen op laag vuur tot de sambal dik en smeuïg is.
Laat de sambal goed afkoelen tot gebruik.
Pan de nueces
Pan de nueces
Ingrediënten
Ciabatta met zonnebloempitten
Ciabatta met zonnebloempitten
Ingrediënten
Instructies
Zonnebleomepitten roosteren
Machinaal kneden
Met de hand kneden
Eerste rijs
Tweede rijs
Narijs
Bakken
Pain fondu
Pain fondu
Ingrediënten
Instructies
Machinaal kneden
Kneden met de hand
Deeg voorrijs
Deeg verdelen
Deeg vormen
Deeg eindvorm rijs
Bakken
Pommes fondant
Pommes fondant
Ingrediënten
Instructies
Ravioli met paddenstoelenvulling en saus
Ravioli met paddenstoelenvulling en saus
Ingrediënten
Ravioli
Vulling
Paddenstoelensaus
Instructies
Ravioli
Vulling
Paddenstoelensaus
Ravioli afmaken
Risotto met zeeduivel en rode biet
Risotto met zeeduivel en rode biet
Ingrediënten
Zeeduivel
Risotto
Instructies
Zeeduivel
Risotto
Opdienen
Komkommer met aardbei
Komkommer met aardbei
Ingrediënten
Instructies
Bloemkool drie bereidingen met hazelnoot
Bloemkool drie bereidingen met hazelnoot
Ingrediënten
Instructies
Bloemkool couscous
Geroosterde bloemkool
Bloemkoolcrème
Groene bloemkool
Hazelnoten
Service
Bbase be pasih
Boemboe voor vis
Base be pasih
Ingrediënten
Instructies
Sambal bajak
Lichte zoete en milde sambal
Sambal bajak
Ingrediënten
Instructies