Cannelés Bordelaise

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 25 stuks

Ingrediënten
  

  • 0,5 stuks vanillestokje
  • 2,5 dl melk
  • 25 g boter zacht
  • 125 g suiker
  • 1 stuks eierdooier
  • 1 stuks ei
  • 25 ml likeur
  • 60 g bloem
  • snufje zout

Instructies
 

Beslag

  • Doe de melk in een pan en breng aan de kook met het geschraapte vanillestokje. Laat 5 minuten trekken, tegen de kook aan. Verwijder dan het vanillestokje.
  • Doe de boter in een kom en roer au bain marie romig. Haal de kom van het water en voeg de suiker, eierdooier, ei, bloem, zout en likeur toe. Roer goed, maar klop niet, er moet geen lucht bij komen.
  • Schenk de warme melk erbij en roer goed met een garde. Laat minstens 12 uur in de koelkast staan.

Bakken

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Vet alle cannelés goed in met boter of vet. Vul de vormpjes voor twee derde. Bak de canneles 30-35 minuten. Haal ze dan uit de oven en laat even afkoelen. Haal ze uit de vormpjes als ze nog warm zijn, anders plakken ze aan de vormpjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept