Dal Makhani

Gang Vegetarisch
Keuken India
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g zwarte mungbonen (o.a. toko een nacht in koud water geweekt
  • 5 el koolzaadolie
  • 2 stuks uien fijngesneden
  • 2 el knoflook-gemberpasta
  • 2 stuks tomaten in stukjes
  • 2 tl chilipoeder
  • I tl kurkumapoeder
  • I el garam masala
  • I tl paprikapoeder
  • 2 tl zout
  • 250 ml single cream of slagroom
  • korianderblad gehakt, ter garnering
  • 3 el boter

Instructies
 

  • Laat de bonen in een grote pan water op middelhoog vuur zachtjes koken, tot ze zo zacht zijn dat ze uit elkaar vallen. Het kan zijn dat je af en toe wat water moet toevoegen. Na ongeveer 3 tot 4 uur zachtjes koken zijn de bonen perfect gaar. Giet de bonen af, vang het kook­ vocht daarbij op en zet alles apart.
  • Verhit de koolzaadolie in een grote koeken­pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe aan de hete olie en bak in ongeveer 10 minuten zacht en lichtbruin. Roer de knoflook-gemberpasta erdoor, bak ongeveer 30 seconden en voeg dan de tomaat, het chilipoeder, het kurkumapoeder, de garam masala en het paprikapoeder toe. Bak 1 minuut en voeg dan 125 ml van het opgevangen kookvocht toe. Breng aan de kook en voeg de gekookte bonen toe. Kook 5 minuten op hoog vuur en voeg indien nodig meer opgevangen kookvocht toe. De dal moet dik en soep­ achtig zijn.
  • Breng op smaak met het zout. Makhani betekent boter, dus die kun je niet weglaten. Roer het merendeel van de boter erdoor, verdeel de rest over de dal en laat smelten. Sprenkel de room erover, bestrooi met de gehakte koriander en de dal is klaar om geserveerd te worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept