Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Smelt de boter in een pan met dikke bodem, laat niet verkleuren. Doe de uien erbij, schep goed om zodat alle ringen met boter zijn bedekt, en laat ze met de deksel op de pan een kwartier tot half uur garen. Controleer af en toe of het vuur niet te hoog staat, en schep de uien weer om.
Doe, als de uiringen zacht zijn geworden, wijn erbij, en zet het vuur hoger. Laat de wijn verdampen en de uien goudbruin verkleuren. Let op dat de ui niet verbrandt, want dan wordt de smaak bitter. Uien hebben een zoete smaak, als je die iets wilt versterken doe je tegelijk met de wijn een theelepel suiker erbij.
Giet heet water of voorverwarmde bouillon bij de uien, breng tegen de kook aan en laat nog een half uur op het vuur staan met de deksel op de pan. Proef of er peper en zout bij moet, maar bedenk dat de kaas óók zout is. Als je de soep al in de ochtend of de dag ervoor voorbereidt, zet je het vuur nadat de bouillon of het water aan de kook is gekomen meteen uit. Tijdens het opwarmen vlak voor het gratineren stoven de uien wel genoeg.
Rasp de kaas op een grove rasp (gebruik liever geen voorgeraspte kaas).
Rooster de stokbroodplakjes in de oven of het broodrooster lichtbruin.
Muffin
Muffin
Ingrediënten
Instructies
Hollandaise saus
Hollandaise saus
Ingrediënten
Instructies
Eieren benedict
Eieren benedict
Ingrediënten
Instructies
Smoothie Marathon
Smoothie Marathon
Ingrediënten
Instructies
Amour volkoren waldcornbrood
Amour volkoren waldcornbrood
Ingrediënten
Instructies
Waldcornbrood
Waldcornbrood
Ingrediënten
Voordeeg
Deeg
Instructies
Voordeeg
Deeg
Tomaat, yoghurtijs en specerijen
Tomaat, yoghurtijs en specerijen
Ingrediënten
Yoghurtijs
Crumble
Specerijensiroop
Instructies
Specerijensiroop
Kerstomaatjes
Yoghurtijs
Crumble
Presentatie
Juffertjes
Juffertjes
Ingrediënten
Instructies
Kletskoppen
Kletskoppen
Ingrediënten
Instructies
Franse uiensoep
Franse uiensoep
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding ca 45 minuten
Bereiding 5-10 minuten
Serveren