Olijvenaspic

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 12

Ingrediënten
  

Olijvenpuree

  • 370 g Olijven. zwart Taggiach
  • 200 g Water

Aspic

  • 50 g Water
  • 4,1 g Agar agar
  • 3 blaadjes Gelatine
  • 4 g Zout

Instructies
 

Olijvenpuree

  • Blancheer de olijven 2 keer. Mix ze in de thermomix met het water. Passeer het olijvenmengsel door een fijne zeef. Je moet nu ongeveer 75% van het gewicht olijven plus water overhouden.

Aspic

  • Doe het mengsel terug in de thermomix met water, agar agar en verwarm tot 100º C. Schenk over in een mengkom, proef en doe eventueel het zout erbij, en doe de gelatine al roerende erbij. Laat afkoelen tot 44º – 48º C en schenk over op een blad met plastic bedekt. Zet weg in de koeling en laat opstijven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept