Perzische kip

Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 3 stuks Kip grote buitenkip
  • 2 stuks Winterwortel
  • 3 l Kippenbouillion
  • 0,5 l Sinaasappelsap gezeefd
  • 2 stuks Sinaasappel
  • 20 g Maizena
  • 50 g Pistachenoten
  • 5 takje Peterselie

Instructies
 

  • Snij de kippen ieder in zes stukken en wrijf ze in met zout en peper.
  • Bak de stukken kip even stevig aan in wat olie. Doe steeds slechts een paar stukken tegelijk.
  • Schil de winterwortels en schaaf deze met een dunschiller in smalle repen. Gebruik de kern van de wortel niet.
  • Pers de sinaasappels voor het sap uit. Houd 2 sinaasappels apart voor de volgende stap.
  • Halveer de twee overige sinaasappels en snijd ze in heel dunne plakken, hak de peterselie grof en hak de pistachenoten grof.
  • Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de wortelslierten 3 minuten. Schep ze uit de bouillon en leg ze in het sinaasappelsap.
  • Leg de kip in de bouillon en stoof de kip gaar in ongeveer 45 minuten. Haal de kip dan uit de bouillon en laat een beetje afkoelen.
  • Maak de polenta. Hou warm tot het serveren.
  • Haal het vlees van de botten en doe dit weer even terug in de bouillon om op te warmen. Haal intussen 600 ml kippenbouillon uit de pan en doe dit in een steelpannetje
  • Haal de wortelslierten uit het sinaasappelsap en doe 400 ml van het sinaasappelsap ook in het steelpannetje.
  • Maak van de bouillon en het sinaasappel sap met behulp van de maïzena een saus. Voeg wat peper toe.
  • Opmaken: Leg wat kippenvlees op een voorverwarmd bord. Ernaast in een ring een laagje polenta. Doe ruim saus over de kip. Drapeer de wortelslierten erover. Garneer met schijfjes sinaasappel, pistachenoten en peterselie. Leg 1 schijfje op de polenta als een dekseltje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept