Leg een kaasdoek in een zeef en schenk de karnemelk erin. Laat de karnemelk afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken en vang het vocht op. Reduceer het vocht vervolgens in circa 30 minuten tot een mooie sausdikte.
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het zout met water tot een soort van kleverige massa. Zet de knolselderij in een ovenschaal in een laag zout en bedek vervolgens de knol helemaal onder het zout gaar deze ongeveer 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de knolselderij een nachtje staan. Tik dan de knolselderij uit het zout en borstel alle restjes zout er af.
Hak 5 1/2 witte uien fijn. Verwarm een pan met 2 eetl. olie, voeg de fijngehakte uien, klein beetje zout en sherry azijn toe en laat ongeveer 5 uur op een lage stand garen onder het kookpunt tot het een soort van zoete gekarameliseerde chutney wordt.
Verwarm de oven op grillstand. Snijd de overgebleven halve witte ui in flinterdunne plakjes, besprenkel met wat olie en grill totdat de randjes zwart worden.
Snijd de schil van de knolselderij af, halveer en snijd in 8 plakken. Leg de plakken knolselderij in een ovenschaal, schep er wat van de uiencompote op, rasp de Goudse oplegkaas erover, besprenkel met citroentijm en gratineer onder een hete grill. Verwarm de karnemelk saus en monteer hem door boter toe te voegen en met een staafmixer luchtig te kloppen. Breng op smaak met zout en peper.
Schep 2 plakken knolselderij op 4 borden, en schep er met een lepel wat van het karnemelkschuim bij. Serveer met evt. wat kruidensla om het wat frisser te maken.
Zuurkool Elzas
Zuurkool Elzas
Ingrediënten
Instructies
Kletzenbrot
Ingrediënten
Deeg
Kruiden
Vulling
Instructies
Zwartebessensorbetijs
Zwarte bessensorbetijs
Ingrediënten
Instructies
Sinaasappelsaus
Sinaasappelsaus
Ingrediënten
Instructies
Watermeloen tataki
Watermeloen tataki
Ingrediënten
Instructies
Watermeloen carpaccio
Watermeloen carpaccio
Ingrediënten
Instructies
Watermeloen gelei
Watermeloen gelei
Ingrediënten
Instructies
Pannacotta van geitenkaas
Pannacotta van geitenkaas
Ingrediënten
Instructies
Desem batard brood
Desem batard brood
Ingrediënten
Instructies
Knolselderij in zoutkorst
Knolselderij in zoutkorst
Ingrediënten
Instructies