Cardemon yoghurtijs

Yoghurtijs met cardemon en foelie.

Ingrediënten
  

  • Yoghurt
  • Cardemon
  • Foelie gemalen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Witlof in bier gestoofd

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • Witlof
  • Bier
  • Sjalotje
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geconfijte eendenbout

Ingrediënten
  

  • Eendenbout
  • Suiker
  • Azijn. balsamico
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Venkelsoufflé

Ingrediënten
  

  • Venkel
  • Eieren
  • Eiwit
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Artisjokcompôte

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • Artisjok
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Venkeltaart

Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • Venkel
  • Boter
  • Bloem
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Runderribeye

Runderribeye met tijm en rozemarijn
Gang Hoofdgerecht vlees

Ingrediënten
  

  • Runderribeye
  • Tijm
  • Rozemarijn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Volkoren brood

brood zoals bij De Hartog
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Brood
Keuken Hollands
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 750 g Volkoren meel
  • 30 g Gist Verse bakkersgist
  • 15 g Zout
  • 4,5 dl water
  • Olijfolie voor het invetten

Instructies
 

  • Los de gist op in het water, roer tot het helemaal is opgelost. Meng het meel en het zout goed door elkaar. Meng het water dan langzaam door het meel tot een samenhangende bal.
  • Kneed het deeg goed door. Het deeg moet vochtig en soepel aanvoelen, maar mag niet meer plakken. Voeg eventueel nog wat water of meel toe. Maak een bal en wikkel in een vochtige warme doek. Laat 30-45 minuten op een tochtvrije plaats rijzen tot het 1/3 in volume is toegenomen.
  • Verwijder de doek, druk het deeg plat en vorm een bal die je weer in een vochtige doek wikkelt. Laat 30-45 minuten rijzen tot het volume 1/3 is toegenomen.
  • Vet een bakblik in met olijfolie.
  • Haal het deeg uit de doek en druk het plat tot het de lengte heeft van het bakblik. Rol het deeg strak op en zorg ervoor dat er spanning op de oppervlakte komt te staan. Leg het deeg dan met de naad naar beneden in het bakblik en laat nog zeker 30 minuten narijzen tot het volume 1/3 is toegenomen.
  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Zet het bakblik dan in de oven en verlaag de temperatuur naar 200ºC. Bak het brood 35-40 minuten. Als het gaar is, klinkt het hol aan de onderkant als je erop klopt. Laat afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Tarte tatin

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Nagerecht, Patisserie
Porties 2

Ingrediënten
  

Appelvulling

  • 1 stuks Golden delicious Kleine appels

caramel

  • 31,25 g Boter
  • 31,25 g Suiker

Saus

  • 0,25 tl Kaneel
  • 0,25 el Calvados

Deeg

  • 43,75 g Bloem
  • 0,25 mespunt Zout
  • 28,75 g Boter
  • 0,25 el Suiker
  • 0,25 el Citroenschil
  • 0,25 el water
  • 0,25 stuks Eidooier

Instructies
 

Appels

  • Schil de appels, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Smelt de boter met de suiker in een pan met dikke bodem en laat zachtjes doorkoken tot de suiker gekaramelliseerd is. Zet de pan dan direct in een bak met koud water om de karamel af te schrikken. Schik de appelhelften op hun zijkant in een cirkel in de pan, en vul het midden ook met appelhelften op. Zet de pan dan terug op het vuur en laat de appels gaar koken, tot ze, wanneer u er met de vingers op drukt, beginnen mee te geven. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Deeg en bakken

  • Zeef de bloem met het zout in een kom. Snijd er de boter door en wrijf het geheel met de vingertoppen tot fijne kruimels. Meng er de suiker en de geraspte citroenschil door. Klop de eidooier los met het water en meng dit door het deeg. Vorm er een bal van en laat in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een lap, die ruim de maat van de pan is. Bestrooi de appels met wat kaneel en giet er indien gewenst de Calvados over. Leg de uitgerolde deeglap er overheen, bestrijk met wat losgeklopt eiwit en bestrooi met wat suiker. Bak de tarte Tatin 35-40 minuten in een voorverwarmde warme oven (200ºC) goudbruin.

Voor het serveren

  • Haal de taart uit de oven. Stort de taart op een schaal en glaceer eventueel met wat abrikozenglazuur. Verwarm even in de oven en serveer meteen met crème fraîche of kaneelijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Kippenbouillon

Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 8 uur
Gang Sauzen, Soepen
Porties 2 liter

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Kip
  • 800 g Prei
  • 800 g Wortelen
  • 600 g Ui
  • 100 g Bleekselderij
  • 0,1 g Peper gekneusde korrels
  • 5 l water
  • 1 g Zout

Bouquet garni

  • 2 takje Tijm
  • 1 blaadje Foelie blad
  • 3 stuks Laurierblaadjes
  • 2 takje Peterselie

Instructies
 

  • Doe de in stukken gesneden kip in de pan met water Voeg de schoongemaakte groenten (alleen de uien hoven niet geschild te worden) en de kruiden erbij Breng het geheel tegen de kook aan (niet koken) en laat de bouillon ca. 8-12 uur trekken op een zacht vuur Passeer de bouillon door een zeef Breng de bouillon weer aan de kook en laat reduceren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!