Rode portsaus

Gang Sauzen
Porties 150 ml

Ingrediënten
  

  • 60 g Sjalotje in zeer dunne plakjes
  • 100 g Champignons
  • 50 g Cranberries
  • 0,25 l Port. rode
  • 0,25 stuks Sinaasappelschil gedroogd
  • 3 dl Kalfsfond
  • 1 Zout
  • 1 Peper
  • 60 g Boter

Instructies
 

  • Laat in een steelpan de helft van de boter smelten. Doe er de sjalotten in en laat ze zweten tot ze zacht zijn. Voeg dan de champignons en cranberry’s toe en laat het geheel 3 tot 4 minuten zachtjes koken.
  • Giet er de port bij, voeg de sinaasappelschil toe en laat alles met een derde inkoken. Voeg de bouillon toe en laat 25 minuten sudderen, waarbij je zo nodig het oppervlak afschuimt.
  • Passeer de saus door een puntzeef, wals er de rest van de boter door en breng de saus op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept