Zandtaartdeeg zoet

Aantal porties afhankelijk van het doel
Gang Patisserie
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 300 g Bloem gezeefd
  • 200 g Boter zacht
  • 100 g basterdsuiker
  • 2 stuks Eidooier

Instructies
 

  • Meng de zachte boter met de suiker door zachtjes te kneden. Meng er daarna de bloem door, door voorzichtig tussen de handen tot kruimels te wrijven. Doe daarna de eidooiers erbij en begin tot een bal te kneden. Voeg zo nodig water toe. Kneed tot een mooie egale bal en leg dan in folie een half uurtje in de koelkast te rusten. Rol uit tot de vorm die je wilt en bak op 180 graden C. De tijd is afhankelijk van de dikte van het deeg. Koekjes ongeveer 10 tot 15 minuten. Taartbodem wat langer. Om kleine vormpjes voor inzakken te behoeden, een ander vormpje erbovenop zetten en vullen met gewicht. Na 10 minuten dit eruit halen en dan nog even nabakken voor verdere garing en kleur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept