Blinis

Gang Voorgerecht
Porties 96

Ingrediënten
  

  • 1280 g Boekweitmeel gezeefd
  • 16 dl Melk
  • 89,6 g Gist
  • 25,6 stuks Eieren
  • 6,4 snufje Zout
  • 32 g Suiker
  • 640 g Boter gesmolten

Instructies
 

  • Verwarm de melk tot lauwwarm, 35 graden. Roer er de gist door tot hij zacht is. Klop de dooiers op met het zout, suiker en de gesmolten boter. Klop hier het gistmengsel door. Klop de eiwitten stijf. Spatel deze door het dooier/gist mengsel. Laat ze een half uur rijzen. Verhit een ingevette bakplaat of koekenpan, leg er met een lepel hoopjes van het beslag op en bak deze aan beide zijden goudbruin
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Cote de boeuf

Gang Hoofdgerecht vis
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Cote de boeuf
  • 10 stuks Peper, roze
  • 20 stuks Peper zwarte
  • Zeezout
  • 2 el Olijfolie
  • 6 stuks Sjalotje
  • 1 glas Wijn, rood
  • 2 el Balsamicoazijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Kneus peperkorrels en rode pepertjes grof. Meng de peper met royaal grof gemalen zout. Bestrijk het hele stuk vlees met olijfolie. Snij de vetkant van het vlees met een scherp mesje ruitvormig in en wrijf hier het peper/zout mengsel in. Plaats het vlees in de hete oven en breng na 10 minuten de temperatuur terug tot 140 graden. Voeg na 15 minuten de gepelde sjalotten toe en 10 later de wijn en de balsamico azijn. Laat het vlees nog 30 minuten in de oven staan of tot de kernthermometer, tot in het midden gestoken, 60 graden aangeeft. Draai het vlees halverweg de baktijd om. Laat het vlees als het gaar is 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie om de sappen eruit te laten lopen. Serveer het dun gesneden met de sjalotten en jus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Chocoladetruffels

Gang Patisserie
Porties 30

Ingrediënten
  

  • 160 g Chocolade puur
  • 1,1 dl Melk, vol
  • 150 g Boter zacht
  • 100 g Cacaopoeder

Instructies
 

  • Maak eerst de ganache. Smelt de chocolade in de melk en roer goed door elkaar. Haal onmiddellijk van het vuur wanneer alle chocolade gesmolten is en roer de boter er in klontjes door, tot die allemaal gesmolten zijn. Laat afkoelen in de koelkast. Vorm met de handen truffels van de ganache en wentel ze door het cacaopoeder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pasteitje van konijn

Gang Voorgerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 8 stuks Pasteibakje kleine bakjes
  • 1 stuks Konijn 1,5 kg per stuk
  • 150 g Ontbijspek
  • 15 stuks Uitjes kleine
  • 150 g Champignons
  • 30 g Boter
  • 2 el Bloem
  • 2 teentje Knoflook geperst
  • 2 glas Witte wijn
  • 2 dl Kalfsfond
  • 1 stuks Bouguet garni
  • 1 bosje Peterselie
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Snijd het spek in grote reepjes, leg deze in 0,5 l koud water, breng dit aan de kook enlaat 5 minuten doorkoken. Afgieten en drogen. De uien schoonmaken, blancheren in het kokende water en uit laten lekken. Borstel de champignons snel onder stromend water. Verwarm de boter in een braadpan die groot genoeg is voor de ragout. Braad de reepjes spek hierin even aan, voeg de uien erbij, laat ze onder geregeld roeren mooi bruin worden, voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten op hoog vuur. Met een schuimspaan eruit halen en op een bord bewaren. Snijd het vlees instukken (uitgezonderd de lever) en braad het aan in dezelfde boter, waar je zonodig nog wa aan toevoegt. Strooi de bloem erover, roer alles goed dooreen en laat de bloem enigszins bruinen. Verdeel de geperste knoflook over het vlees, roer alles goed door en giet de witte wijn erbij, alsmede kalfsjus of bouillon of desnoods water, zodat het vlees precies door het vocht bedekt is. Leg het kruidenmengsel erin en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten op een heel laag vuur, liefst in de oven, sudderen. Voeg daarna het garnituur van reepjes spek, uien en champignons toe, eventueel met nog wat peper en zout enlaat het nog 25 minuten sudderen. 5 Minuten voor het einde van de stooftijd de lever erbij doen, waarvan het galzakje is verwijderd. Als de saus te dun is, het vlees en het kruiden bouquet eruit halen en het vuur nog een paar tellen hoog draaien, tot de saus de goede dikte heeft. Giet de saus over het vlees en doe ze in pasteibakjes. Giet er nog wat saus overheen, en strooi er wat gehakte peterselie over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Tiramisu

Gang Nagerecht
Porties 30 personen

Ingrediënten
  

  • 468,75 g Mascarpone
  • 3,75 pak Lange vingers
  • 700 g Slagroom
  • 3,75 stuks Eidooier
  • 281,25 g Eiwit
  • 11,25 kopje Koffie
  • 250 g Poedersuiker
  • 11,25 blaadjes Gelatine
  • 187,5 g Walnoten
  • 187,5 g Suiker
  • 10 g Cacaopoeder

Instructies
 

  • Zet sterke (espresso)koffie.
  • Ontvet de kom waar je de eiwitten in stijf wilt slaan met beetje citroensap.
  • Klop slagroom goed stijf.
  • Voeg geweekte gelatine toe aan au bain marie verwarmde eigeel.
  • Voeg het licht gekoelde eidooier mengsel toe aan klein beetje mascarpone en meng vervolgens door alle mascarpone.
  • Meng de mascarpone met rest van de poedersuiker en voeg langzaam de slagroom toe. Spatel voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor.
  • Pak een vorm en dompel de lange vingers kort in afgekoelde koffie en maak er een laag van in de vorm of in ringen op bord.
  • Leg of spuit dan het mascarponemengsel erop.
  • Je kunt ook lagen maken: maak een laag in koffie gedrenkte lange vingers enzovoorts.
  • De laatste laag dient mascarpone te zijn.
  • Laat ½ uur in diepvries opstijven of 4 uur in koelkast.
  • Rooster de noten in de oven op 170 graden Maak een caramel en laat daarin de noten vallen.
  • Stort op een plaat en bik meteen los. Gebruik later als garnering per portie.
  • Bestrooi de toplaag met wat cacaopoeder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Saltimbocca

Gang Hoofdgerecht vlees
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 1 kg Kalfsbovenbil
  • 400 g Parmaham
  • 1 bosje Salie
  • Peper
  • 0,1 l Marsala
  • 100 g Boter

Instructies
 

  • Snijdt per persoon 3 dunne plakjes kalfsbovenbil,
  • mep de met plastic/ folie bedekte plakken zo dun mogelijk met een mes/ paletmes.
  • bedek elke plak met ham en vers gehakte salie en peper
  • Rol op en bind vast met vleestouw of steek vast met stokjes.
  • Bak in boter/ olie en blus af met witte wijn of marsala en
  • monteer de saus met koude klontjes boter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Zalmmousse

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Voorgerecht vis
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 50 g Zalmsnippers
  • 50 g Roomkaas
  • 1 tl Dille
  • 1 stuks Sjalotje
  • 1 el Kappertjes
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

garnering

  • 0,15 krop Sla

Instructies
 

  • Snijd de ui in een aantal stukken. Pureer ui en zalm in een kom met een staafmixer. Doe er de roomkaas bij (en als die niet romig genoeg is: klein scheutje slag- of koffieroom). En ook de fijngeknipte dille. Nu door elkaar mengen met een mixer (zo één waar je slagroom mee klopt). In een kommetje doen, afdekken en in de koelkast zetten. Een uur is genoeg, maar langer mag ook (het blijft dagen goed). Op schaal leggen met sla als garnering. Serveren op crackers. Naar smaak kappertjes erop doen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Notenpasta

Gang Bijgerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 200 g Hazelnoten geroosterd en gemalen
  • 200 g Rozijnen gehakte
  • 50 g Boter gesmolten
  • 6 el Water

Instructies
 

  • Alles goed mengen en laten opstijven. Variatie: i.p.v. hazelnoten andere noten of zaden als sezam, zonnebloempit, maanzaad, pompoenpitten. I.p.v. boter cacaoboter. I.p.v. rozijnen pruimen, abrikozen, dadels, vijgen, peren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Snijd de ham in dunne plakjes.
Laat de sjalotten een half uur sudderen in de port.
Kook de azijn in met de suiker tot een stroop.
Meng de sla aan met olie en azijn en rangschik dit op het midden van een bord. Leg hierop de ham, giet de saus in een cirkel over het vlees en rangschik de uien hierop. Strooi verse peper erover.

Carpaccio van parmaham met portsjalotten en balsam

Gang Voorgerecht vlees
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 450 g Parmaham
  • 20 stuks Sjalotje
  • 0,25 l Balsamicoazijn
  • 2 el Suiker
  • 1 krop Sla
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 0,25 l Port, rode Ruby port
  • 4 el Olijfolie
  • 1 el Azijn

Instructies
 

  • Snijd de ham in dunne plakjes. Laat de sjalotten een half uur sudderen in de port. Kook de azijn in met de suiker tot een stroop. Meng de sla aan met olie en azijn en rangschik dit op het midden van een bord. Leg hierop de ham, giet de saus in een cirkel over het vlees en rangschik de uien hierop. Strooi verse peper erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Crostini met ansjovis en pomodori

Gang Amuse
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 80 g Brood zelfgemaakt
  • 30 stuks Ansjovis vers
  • 20 stuks Druiven, wit
  • 20 stuks Pijnboompitten
  • 15 takje Peterselie
  • 5 stuks Pomodori tomaten
  • 4 blaadjes Basilicum
  • 4 blaadjes Dragon
  • 2 sneetje Casinobrood
  • 1 dl Witte wijn
  • 1 teentje Knoflook
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 0,5 stuks Wortelen

Instructies
 

  • Maak de ansjovis onder de kraan schoon en fileer ze. Marineer een uur in de witte wijn, 5 takjes peterselie, fijngehakt, de wortel in ringen gehakt, fijngesneden knoflook en wat zout. Ontvel de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadjes. Maak dunne plakjes door dikkere kwarten horizonaal door midden te snijden. Leg op een bord en besprenkel met olijfolie. Voeg de peterselie samen met de overige kruiden. Smeer wat olie op het brood en rooster het brood in de oven. Smeer de kruiden, samen met wat olie op een kant. Snijd de korsten van het casinobrood. Laat de gekruide toast in de oven weer even roosteren. Leg een ansjovisfilet op een crostino, hierop een druif en geroosterde pijnboompitjes en een plakje tomaat. Herhaal dit nog een keer en dek af met de gekruide broodjes. Snijd ze in kleine partjes, voorzichtig. Leg voor het opdienen even onder de grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!