Parfait glacé aux pruneaux et au vouvray

Gang Nagerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

parfait

  • 4 stuks Eidooier
  • 130 g Siroop 30 graden Baume
  • 250 ml Slagroom geslagen

marinade

  • 150 g Pruimen
  • 200 ml Vouvray sprankelende wijn

caramel

  • 200 g Suiker
  • 150 ml Water
  • 100 ml Perenlikeur

garnering

  • 100 g Slagroom geslagen
  • 10 g Suiker
  • 4 stuks Pruimen
  • 4 takje Aalbessen

Instructies
 

  • De pruimen met de Vouvray een nacht laten marineren. De eigelen met de siroop au bain marie kloppen en dan in de mixer afkoelen. Wanneer het is afgekoeld kan de geklopte room erbij. De vormpjes, ijzeren ringen of rechthoeken, invetten met boter en aan één kant dichtwikkelen met folie. De vulling erin, daarboven één of twee pruimen, weer vulling erin en mooi glad afstrijken. In de vriezer leggen voor één uur. De caramel maken. Wanner ze lichtbruin wordt, water erbij doen om af te koelen en dunner te maken. Dan de perenlikeur erbij doen. Afmaken. Haal de parfait uit de vriezer, laat de buitenkant van het ijzeren vormpje even heet worden om de boter te laten smelten, zodat de vulling makkelijk lost. Op een bord leggen, eromheen mooi slagroom spuiten en afmaken met een trosje rode bessen en/of een pruim.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept