Lamskoteletje met kruidenkorst en dragonsaus

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 8 stuks Lamskotelet 50 g per stuk
  • 2 el Boter
  • 2 takjes Peterselie
  • 3 takje Dragon
  • 1 takje Basilicum
  • 0,5 el Mosterd
  • 1 stuks Eieren
  • 75 g Paneermeel
  • 4 el Wijn rood
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout

Instructies
 

  • Bestrooi de koteletjes met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak de lamskoteletjes aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en bewaar het bakvet. Maal de peterselie, 2 takjes dragon, het basilicum, de mosterd, het ei en paneermeel in de keukenmachine, blender of staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en zout. Bedek de lamskoteletjes aan een kant met de kruidenkorst, druk goed aan en zet ze 8 minuten in een oven van 180 graden. Zet de laatste 5 minuten de grill erbij aan. Verwarm het bakvet en blus af met de rode wijn. Schenk er een flinke scheut water bij en roer alle aanbaksels los. Voeg het resterende takje dragon toe en laat de saus tot de helft inkoken. Zeef de saus. Verdeel de lamskoteletten over een klein bordje en schep er een beetje dragonsaus over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept