Rooster de noten bij 140ºC voor 8 minuten.
Kook de suiker met water op tot 116 graden.
Voeg de hete noten toe en roer tot de suiker kristalliseert. Ga door met verhitten tot de suiker karameliseert.
Voeg de boter en het zout toe en roer goed door.
Laat dan afkoelen door uit te strooien op bakpapier en de noten onmiddellijk los te leggen om het vormen van een dikke plak karamel aan de noten te voorkomen.
Maal de afgekoelde noten in de keukenmachine. Niet al te fijn, er moeten nog kleine stukjes noot herkenbaar zijn.
Strooi het poeder op een gelpad uit. Zet de bakplaat met gelpad in de oven op 140ºC tot het geheel aan elkaar is gesmolten, ongeveer 5 minuten.
Laat afkoelen en breek in stukjes.
Gemberijs op een wentelteefje met sabayon
Gemberijs op een wentelteefje met sabayon
Ingrediënten
Instructies
Wentelteefjes
Wentelteefjes
Ingrediënten
Instructies
Hollandse garnalen
Hollandse garnalen
Ingrediënten
Instructies
Saus
Garnalen
Opmaak
Friese tiramisu
Friese tiramisu
Ingrediënten
Instructies
Fryske dumkes
Fryske dumkes
Ingrediënten
Instructies
Citroentaart Mougins
Citroentaart Mougins
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Instructies
Bodem
Vulling
Zuurkool stamppotje
Zuurkool stamppotje
Ingrediënten
Instructies
Spruitjessoep met spekschuim
Spruitjessoep met spekschuim
Ingrediënten
Soep
Spekschuim
Instructies
Soep
Spekschuim
Presentatie
Spiegelei van mango en mascarpone en spek van macadamianoten
Spiegelei van mango en mascarpone en spek van macadamianoten
Ingrediënten
Mascarpone
Macadamianoten
Instructies
Mascarpone
Macadamianoten
Presentatie
Mangodooiers
Mangodooiers
Ingrediënten
Instructies