Half gekonfijte tomaten

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 700 gram

Ingrediënten
  

  • 1 liter lichte olijfolie
  • 1 kg rijpe kerstomaatjes of middelgrote tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 1 blad laurierblad
  • 2 tenen knoflook ongeschild
  • 15 g witte peperkorrels grof gestampt

Instructies
 

  • Verhit de olie in een pan en doe er de hele, ongepelde tomaten, tijm, laurier, knoflook en peper in. Verhit alles 5-10 minuten op circa 70 °C - hoe rijpere en kleiner de tomaten, des te korter de ver­hitting.
  • Laat ze in de pan afkoelen, doe ze in een pot of schaal en giet de olie erover. Dek alles af met plasticfolie en zet het tot het gebruik in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept