Los de gist op in 85% van de melk. Roer het ei erdoor. Voeg de bloem toe en daarna de geraspte citroenschil. Kneed dit alles goed door met de mixer.
Giet als het beslag glad is beetje bij beetje de overige lauwe melk erbij. Voeg dan de gesmolten boter en als laatste het zout toe en kneed nog 15 minuten met de mixer.
Meng voorzichtig de rozijnen, krenten en appelblokjes erdoor.
Laat het beslag, afgedekt met een vochtige doek, 30 tot 45 minuten rijzen op een warme plek, zo'n 35 ºC. De temperatuur van het beslag moet 28ºC zijn.
Spatel het beslag na het rijzen goed door en laat dan nog 5 minuten rusten. Verhit de olie tot 180ºC.
Schep met twee lepels of een ijstang bollen van het beslag in de hete olie. Frituur ze 6 minuten en keer ze halverwege. Als ze goudbruin zijn,zijn ze klaar.
Kleine bollen zijn in 3 minuten klaar. Laat ze dan uitlekken en bestrooi als ze afgekoeld zijn met poedersuiker.
Oliebollen
Oliebollen
Ingrediënten
Instructies
Sukade sous vide
Sukade sous vide
Ingrediënten
Instructies
Biet in bladerdeeg
Biet in bladerdeeg
Ingrediënten
Bieten
Duxelle
Afwerking
Instructies
Bieten
Duxelle
Afwerking
Soupe au pistou
Soupe au pistou
Ingrediënten
Soep
Pistou
Instructies
Soep
Pistou
Runder jus
Runder jus
Ingrediënten
Vegatables
Jus
Seasoning
Instructies
Gemberijs op een wentelteefje met sabayon
Gemberijs op een wentelteefje met sabayon
Ingrediënten
Instructies
Wentelteefjes
Wentelteefjes
Ingrediënten
Instructies
Hollandse garnalen
Hollandse garnalen
Ingrediënten
Instructies
Saus
Garnalen
Opmaak
Friese tiramisu
Friese tiramisu
Ingrediënten
Instructies
Fryske dumkes
Fryske dumkes
Ingrediënten
Instructies