Week een dag van tevoren de bonen in ruim water.
Kook dan de bonen ruim een half uur. Schuim steeds af.
Zet de zwoerd met de varkenspoot op in 3 liter water, met de tijm, laurier en de met de kruidnagels bestoken hele ui en trek er op heel zacht vuur in een uur of 3 bouillon van. Breng goed op smaak met zout.
Snijd de zwoerd in vierkante blokjes van 2,5 x 2,5 cm. Snijd de varkensbuik in stukken van ongeveer 4 cm. Snipper de ui en de knoflook. Doe wat eendenvet in de pan en fruit de ui en de knoflook hierin.
Bak de worstjes in wat eendenvet bruin.
Bak het varkensvlees kort aan in het hete eendenvet, tot ze mooi bruin ziet. Zet dan meteen weg in een kom.
Verwarm de oven tot 225ºC (hete lucht) of 250ºC (convectie)
Verdeel alle vlees, behalve de gekonfijte eendenbouten en de worst, uien en knoflook, de zwoerd uit de bouillon en uitgelekte bonen over een grote aardewerken ovenschaal of braadslee en doe er zoveel bouillon bij dat het goed onderstaat. Bestrooi eventueel met wat broodkruim. Zodra het vocht begint te bubbelen verlaag je de temperatuur naar 160ºC (hete lucht) of 180ºC (convectie). Laat 2 uur in de oven garen. Vul aan met bouillon als het te droog wordt.
Telkens wanneer er een korst verschijnt, neem je de schaal uit de oven, snijdt hem los van de rand en je bevochtigt de korst door de schaal al draaiend te bewegen.
Voeg 3 kwartier voor het einde van de baktijd de gekonfijte eendenpoten en de worstjes toe. Leg ze op de bodem van de schaal en bedek met de bonen.
Serveer heet en zet de aardewerken schaal op tafel.
Tiramisu eenvoudig
Tiramisu eenvoudig
Ingrediënten
Instructies
Truffel soep met bladerdeeg korst (Paul Bocuse)
Truffel soep met bladerdeeg korst (Paul Bocuse)
Ingrediënten
Soep
eigeel
Kruiden
Instructies
Bieten in bladerdeeg, gevuld met geitenkaas
Bieten in bladerdeeg, gevuld met geitenkaas
Ingrediënten
Bieten
Flensje
Instructies
Bieten
Flensje
Afmaken
Fricassee of Bresse chicken with vintage vinegar, liver mousse cakes (George Blanc)
Fricassee van Bresse kip met vintage azijn, lever mousse cakes (George Blanc)
Ingrediënten
Kip
Smaakmakers
Afmaken van de saus
Lever mousse cakes
Versiering
Op smaak maken
Garnituur
Instructies
Kip
Lever mousse cakes
Serveren
Truffeljus
Truffeljus
Ingrediënten
Instructies
Sjalotten tarte tatin
Sjalotten tarte tatin
Ingrediënten
Instructies
Lange vingers
Lange vingers
Ingrediënten
eidooier mengsel
Eiwitten
Samenstelling
Instructies
Eidooier mengsel
Eiwitten
Samenstelling en afwerking
Erwtensoep inspiratie Choux
Erwtensoep inspiratie Choux
Ingrediënten
Doperwtencrème
Prei
Knolselderij
Lavasolie
Gepofte rijst
Zeewierpoeder
Garnering
Instructies
Doperwtencrème
Prei
Knolselderij
Lavasolie
Doperwten glaceren
Presentatie
Cassoulet
Cassoulet
Ingrediënten
Instructies
Chocolade fondant
Chocolat cakes
Ingrediënten
Instructies