Hak de chocolade fijn en doe deze samen met de slagroom in een vuurvaste kom en zet deze in ijskoud water.
Doe de druivensuiker met de eierdooier in een andere kom en klop het met een garde tot het fluffy en lichtgeel is.
Meng het melkpoeder met de suiker en het zout.
Voeg dit bij de melk, piment en cacaopoeder in een pan.
Roer het geheel met een garde goed door.
Zet de pan op het vuur en verwarm het op een laag pitje tot 85˚C.
Giet hierna een kwart van het verwarmde melkmengsel bij de losgeklopte eierdooier. Dit heet een “huwelijkje maken”.
Roer met een garde goed door en giet het mengsel vervolgens terug in de pan.
Zet het vuur hoger en blijf met de garde roeren tot het mengsel opnieuw de 85˚ bereikt heeft.
Giet het warme mengsel direct bij de gekoelde slagroom met cacao. Roer het opnieuw goed door.
Laat de compositie afkoelen tot kamertemperatuur of zet het in de koelkast totdat je het ijs gaat bereiden.
Hak de gekarmelliseerde macadamianoten grof en voeg toe aan het afgekoelde mengsel.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot de gewenste consistentie.
Spaanse tapas pepertjes
Spaanse tapas pepertjes
Ingrediënten
Instructies
Parmezaankoekje
Parmezaankoekje
Ingrediënten
Instructies
Gekaramelliseerde en gezouten macadamianoten
Gekaramelliseerde en gezouten macadamianoten
Ingrediënten
Instructies
Chocoladeroomijs met gezouten en gekarameliseerde macadamianoten
Chocoladeroomijs met gezouten en gekarameliseerde macadamianoten
Ingrediënten
Instructies
Pistachetuilles
Pistachetuilles
Ingrediënten
Instructies
Chocoladesoufflé
Chocolate soufflé
Ingrediënten
Instructies
Olijven kaviaar
Olijven kaviaar
Ingrediënten
Instructies
Almond paste
Amandelspijs
Ingrediënten
Instructies
Garnalenkroketten
Garnalenkroketten
Ingrediënten
Garnalenbouillon
Roux
Paneren
Instructies
Garnalenbouillon
Roux
Paneren
Garnalen curry
Garnalen curry
Ingrediënten
Instructies