Kruimeldeeg (pâte brisée)

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g bloem
  • 1 snuf zout
  • 60 g fijne tafelsuiker
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 1 stuks eidooier
  • 40 ml water

Instructies
 

  • Zeef de bloem in een grote kom en doe het zout en de suiker erbij. Maak een kuiltje in het midden en voeg de boter er in blokjes aan toe. Meng alles met vingers tot het op nat zand lijkt. Voeg de eidooier en het water beetje bij beetje toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg en druk hem plat. Wikkel het deeg in plasticfolie. Zet het circa 2 uur koel weg, zodat het goed stevig wordt.
  • Bestuif het werkblad met bloem. Rol daarop het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Vet een taartvorm in en bestrooi hem met bloem. Neem de deegplak op de deegrol en breng hem zo over naar de taartvorm. Druk de randen goed aan en prik de bodem een paar keer in met een vork. Het deeg kan nu de oven in.
  • Kneed het deeg niet te lang, anders gaat de boter smelten en wordt het deeg te elastisch.

Notities

Voldoende voor een bakvorm van 26 cm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept