Rocciata di Mele
Specialiteit uit Assisi, Umbrië
Appelrollen
Gang Patisserie
Keuken Italiaans
- 200 g Rozijnen Sultana
- 1 kg Golden delicious
- 300 g Walnoten
- 1 stuks Citroen
- 500 g Suiker
- 1 glas anijslikeur
- Kaneelpoeder
- 30 g cacao
- 500 g Bloem
- 3 stuks Eieren
- Olijfolie
Week de rozijnen in lauw water.
Schil de appels en snijd ze in blokjes van 5 mm. Doe appelblokjes, rozijnen, geraspte citroenschil, citroensap, suiker, likeur, kaneel en cacao in een kom en meng goed door elkaar.
Verwarm de oven op 180ºC.
Leg de bloem in een bergje op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de losgeklopte eieren en een eetlepel water in. Meng eerst en kneed dan tot een stevig deeg. Leg het deeg even in de koeling om te zetten.
Rol het deeg uit tot een dunne lap. Snijd het in 6 repen en leg op elke reep een deel van het appelmengsel. Rol de repen in 2 tot 3 slagen op, druk de randen goed aan en leg ze in een met olijfolie ingevet bakblik. Kwast de bovenkant van de rollen met olie en bak ze in een half uur.
Lamsragout
Lamsragout
Ingrediënten
Instructies
Worstjes met cavolo nero
Salsiccia con cavolo nero
Worstjes met cavolo nero
Ingrediënten
Instructies
Gebraden kwartels met druiven
Gebraden kwartels met druiven
Ingrediënten
Instructies
Appelrollen
Rocciata di Mele
Specialiteit uit Assisi, Umbrië
Appelrollen
Ingrediënten
Instructies
Quiche met wortel en broccoli
Quiche met wortel en broccoli
Ingrediënten
Instructies
Amandelspijs
Amandelspijs
Ingrediënten
Instructies
Eendenrillettes
Eendenrillettes
Ingrediënten
Eendenpoten
Serveren
Garnituur
Kruiden
Op smaak brengen
Instructies
Voorbereiding
Poten
rillettes
Boeuf Wellington 2
Boeuf Wellington 2
Ingrediënten
Duxelle
Ossenhaas
Instructies
Duxelle
Ossenhaas
Afmaken
Wortel pannacotta
Wortel pannacotta
Ingrediënten
Instructies
Prei met vinaigrette en Bellota ham
Prei met vinaigrette en Bellota ham
Ingrediënten
croutons
Voorbereiding van prei
Aardbeienvinaigrette
Serveren
Instructies
Croutons
Prei
Vinaigrette
Serveren