Spigola in crosta di sale
Zeebaars in zoutkorst, Italiaans
- 1 stuks Zeebaars 1 kg, heel en schoongemaakt
- 0,5 bosje Peterselie gehakt
- 3 takjes Tijm
- 2 teentjes Knoflook geplet
- 0,5 stuks Citroen in plakjes
- 1,5 kg grof zeezout
- 80 g Eiwit
- 1 stuks Citroen in vieren
Verwarm de oven op 200ºC.
Spoel de zeebaars onder de kraan schoon en droog af met keukenpapier. Strooi zout en peper in de buikholte en doe hierin ook de kruiden, knoflook en citroen.
Doe het zeezout in een kom en meng met het eiwit.
Leg een derde van het zeezoutmengsel op de bodem van een ovenschaal en leg daar de vis op. Strooi de rest van het zeezoutmengsel hier overheen en maak een mooie vorm.
Zet de ovenschaal in de oven en bak 20-30 minuten. Haal de vis uit de oven en zet de schaal op tafel. Het is mooi als je de zoutkorst aan tafel openbreekt.
Geef citroenpartjes en olijfolie bij de vis.
Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappeltjes en tomatensaus.
Zeebaars in zoutkorst, Italiaans
Spigola in crosta di sale
Zeebaars in zoutkorst, Italiaans
Ingrediënten
Instructies
Profumo di mare
Smaak van de zee
Profumo di mare
Ingrediënten
Visbouillon
Pasta
Instructies
Visbouillon
Pasta
Gebakken zwezerik
Gebakken zwezerik
Ingrediënten
Instructies
Bloemkool in beurre noisette
Bloemkool in beurre noisette
Ingrediënten
Instructies
Omelette met truffel
Omelette met truffel
Ingrediënten
Instructies
Rillette Baambrugs big
Rillette Baambrugs big
Ingrediënten
Pekelwater
Garen vlees
Instructies
Pekelwater
Pekelen vlees
Garen vlees
Witte prei en groene appel en Matcha thee
Witte prei en groene appel en Matcha thee
Ingrediënten
Instructies
Gesauteerde paddenstoelen met knoflook en peterselie
Funghi trifolati
Gesauteerde paddenstoelen met knoflook en peterselie
Ingrediënten
Instructies
Salade van biet met munt
Insalata di barbabietole con menta
Salade van biet met munt
Ingrediënten
Instructies
Panna cotta met karamelsaus
Panna cotta met karamelsaus
Ingrediënten
Panna cotta
Karamelsaus
Instructies
Panna cotta
Karamelsaus
Serveren