Eendenrillettes

Porties 1 kg

Ingrediënten
  

Eendenpoten

  • 6 stuks Eendenpoten
  • 0,3 kg Mirepoix (onions, carrots, green celery)
  • 10 pcs Garlic cloves
  • Herbs Thyme, bayleaf, parlsey stems, rosemary To taste
  • 0,1 l dry white wine
  • 0,5 l White chicken stock
  • to taste Ginger powder
  • to taste Star anise
  • 0,3 kg Duck fat
  • 0,15 kg “Rillons” of duck
  • 0,08 kg Pine seeds
  • to taste Double cream optional

Serveren

  • Country bread
  • 0.020 kg Cooking fat from the duck

Garnituur

  • 0,25 kg Pearl onions
  • 0,25 kg pickles
  • 0,1 kg “Rillons” of duck
  • 0,15 kg Rocket leaves
  • To taste Chervil and parsley leaves
  • To taste Chives tips
  • To taste Hazelnut or walnut oil
  • To taste Vintage Balsamic vinegar

Kruiden

  • Fine salt fleur de sel
  • Peppermill
  • Ginger powder

Op smaak brengen

  • Seasoning
  • Fine salt fleur de sel
  • Peppermill To taste
  • Crushed black peppercorns To taste
  • Ginger powder To taste

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwijder het overtollige vet van de poten. Snijd het vet in kleine stukjes en zet op middelhoog vuur om knapperige "kaantjes" te verkrijgen. Giet af, leg op absorberend papier en breng op smaak met zout.
  • Kruid de poten met zout gedurende 18 tot 20 uur of bereid direct. Bruin in dit geval de benen met eendenvet, breng op smaak en haal uit de pan.

Poten

  • Bruin de mirepoix In het kookvet en voeg de poten toe. Bedek met kippenbouillon en voeg het bouquet garni en de kruiden toe. Dek af met een deksel en kook gedurende 10 uur in de oven op 125 ° C.
  • Verwijder de poten en koel de vloeistof om het vet bovenop te kunnen verwijderen.

rillettes

  • Pluk het vlees van de poten en trek het uit elkaar. Voeg de gereduceerde kookvloeistof toe, een beetje eendenvet, een beetje room, de "kaantjes" en de pijnboompitten. Voeg de kruiden toe en schep in een vorm. Maak het oppervlak plat en giet er gesmolten eendenvet bovenop. Bewaren in de koelkast.
  • Serveer de rillettes in de vorm met plakjes boerenbrood geroosterd met eendenvet onder de salamander, zilveruitjes, augurken, fleur de sel en gemalen zwarte peperkorrels.
  • Opmerking: de rillettes kunnen ook op het brood worden gelepeld en worden bedekt met de andere ingrediënten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept